ΤΟΠΙΚΑ

«Πονοκέφαλος» για κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

πονοκέφαλος-για-κενά-εκπαιδευτικώ-604945

Λίγο πριν οι μαθητές μπουν στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

«Πονοκέφαλο» συνιστούν για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κενά που προέκυψαν σε Γυμνάσια και Λύκεια λόγω αδειών ασθενειών εκπαιδευτικών για σοβαρούς ιατρικούς λόγους. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο και οι πιέσεις ασφυκτικές στις περιπτώσεις που τα κενά αφορούν στη γ’ τάξη των Λυκείων και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και μάλιστα λίγο πριν οι μαθητές μπουν στην τελική ευθεία.

Το προηγούμενο διάστημα κενό βιολόγου, που όμως διδάσκει και χημεία και φυσική, είχε καταγραφτεί στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου και τελικώς καλύφθηκε.

Συνολικά το τελευταίο διάστημα στον νομό προέκυψαν 11 κενά εκπαιδευτικών σύμφωνα με την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη. Βγήκε προκήρυξη για ισάριθμους αναπληρωτές, πέντε όμως δεν παρουσιάστηκαν στην τοπική Διεύθυνση προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία, με αποτέλεσμα τα κενά να υφίστανται.

Ενα από αυτά αφορά στο Γενικό Λύκειο Ζαγοράς και μάλιστα στην ειδικότητα της πληροφορικής, που είναι και μάθημα των πανελλαδικών στην κατεύθυνση τεχνολογίας.

Για την κάλυψη του κενού, όπως και των υπολοίπων τεσσάρων που αφορούν στα μαθήματα της φυσικής και χημείας, επιχειρούνται… αλχημείες. Καθηγητές από σχολεία του Βόλου καλούνται να μοιραστούν σε τέσσερα και πέντε σχολεία ταυτόχρονα, προκειμένου να καλύψουν κενά, γεγονός που δεν δυσκολεύει μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τις σχολικές μονάδες που θα πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους για το πρόγραμμα των μαθημάτων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου