ΤΟΠΙΚΑ

Σπίτι – υγειονομική βόμβα στην Αγριά

σπίτι-υγειονομική-βόμβα-στην-αγριά-610420

Χθες το μεσημέρι έδωσε εντολή ο εισαγγελέας για τον καθαρισμό της περιοχής μετά από αίτημα του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου

Το κερί που άναψε 80χρονος για να μπορεί να βλέπει στο σκοτάδι και λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή όταν το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες, δεν… φώτισε μόνο το δράμα που βιώνει ο μοναχικός ηλικιωμένος από την Αγριά. Αποκάλυψε κι ένα σπίτι – «υγειονομική βόμβα» για μια ολόκληρη γειτονιά, οι κάτοικοι της οποίας ξεσηκώθηκαν.

Την περασμένη Τρίτη η ζωή του 80χρονου κινδύνευσε όταν στο σπίτι του ξέσπασε φωτιά. Ο ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, φέρεται ότι είχε μετατρέψει το σπίτι του σε μία «αποθήκη» με κάθε λογής άχρηστο υλικό που μάζευε από τον δρόμο και τα σκουπίδια.

Πυροσβέστες αναγκάστηκαν να βγάλουν πολλά άχρηστα αντικείμενα έξω από το σπίτι προκειμένου να σώσουν τον 80χρονο που είχε εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του σπιτιού. Από τότε, η «περιουσία» του βρισκόταν έξω από το σπίτι, αποτελώντας εστία ρύπανσης για μια ολόκληρη γειτονιά.

Κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στον υγειονομικό κίνδυνο από το σωρό των σκουπιδιών που βγήκε στην επιφάνεια και μάλιστα απέναντι από τα σπίτια τους. «Δεν μπορούμε να σταθούμε έξω από τα σπίτια μας από τη μυρωδιά. Δεν είναι κατάσταση αυτή», αντιδρούσαν έντονα ζητώντας από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να παρέμβει για την απομάκρυνση του σωρού των σκουπιδιών που «πνίγει» τη γειτονιά τους.

Από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Πράττος και ο προϊστάμενος του Πολυδύναμου Τμήματος Αγριάς – Αρτέμιδος Νίκος Μαγγίτσης προχώρησαν σε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας εντολή για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε καθαρισμό του χώρου. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε ιδιωτικό χώρο για την απομάκρυνση ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς εντολή εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Πράττος.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και χθες τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, όσο και κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν παρέμβαση της Εισαγγελίας. Η εντολή απομάκρυνσης των άχρηστων και επικίνδυνων υλικών και καθαρισμού του χώρου δόθηκε χθες το μεσημέρι από την Εισαγγελία και άμεσα ξεκίνησαν εργασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Πράττο καθαρίστηκε ο περίγυρος του σπιτιού σε πρώτη φάση. «Στο εσωτερικό θα μπούμε από Δευτέρα, καιρού επιτρέποντος. Κι αυτό γιατί για να καθαριστεί το σπίτι χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για τους εργαζόμενους», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου