ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στη Χιλιαδού

νέα-κυκλοφοριακά-δεδομένα-στη-χιλιαδ-611320

Η προτεραιότητα της Κουντουριώτου «κόβεται» στη Στρατηγού Μακρυγιάννη

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα ισχύουν από την έναρξη της εβδομάδας στη συνοικία της Χιλιαδούς στον Βόλο, σε μια από τις διασταυρώσεις «καρμανιόλα» μέσα στην πόλη. Από την περασμένη Δευτέρα η οδός Κουντουριώτου, που είχε προτεραιότητα πάνω από την Αναλήψεως και μέχρι τον περιφερειακό έναντι των οριζόντιων οδών με τις οποίες διασταυρώνεται, χάνει την προτεραιότητά της έναντι της Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Πρόκειται για έναν φαρδύ, αμφίδρομης κυκλοφορίας δρόμο, ο οποίος πλέον έχει προτεραιότητα έναντι της Κουντουριώτου, επί της οποίας έχει τοποθετηθεί κάθετη και οριζόντια σήμανση. Στο οδόστρωμα έχουν χαραχθεί συνεχόμενη λευκή γραμμή και Stop, ενώ τόσο στη δεξιά, όσο και στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος υπάρχουν σήματα Stop και φωτεινοί σηματοδότες με παλλόμενο πορτοκαλί που προειδοποιούν τους οδηγούς για την αλλαγή της προτεραιότητας.

Η κυκλοφοριακή αλλαγή είχε ψηφιστεί σχεδόν έναν χρόνο πριν από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, μόλις πρόσφατα όμως άναψε από την Τροχαία «πράσινο φως» για να τεθεί σε εφαρμογή. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα φανάρια είχαν τοποθετηθεί, δεν λειτούργησαν όμως παρά μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος κατοίκων της περιοχής, που έχουν γίνει μάρτυρες πάμπολλων τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και δυστυχημάτων στη συγκεκριμένη διασταύρωση «καρμανιόλα».

Μολονότι μέχρι πρότινος επί της Στρατηγού Μακρυγιάννη υπήρχε σήμανση Stop, πολλοί οδηγοί παρασυρόμενοι από το φάρδος του οδοστρώματος, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για οδό αμφίδρομης κυκλοφορίας, παραβίαζαν την προτεραιότητα. Η συγκεκριμένη μάλιστα διασταύρωση είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο αιματοβαμμένες μέσα στην πόλη, με τα τροχαία ατυχήματα να είναι μέρος της… καθημερινότητας των περιοίκων. Στο ίδιο σημείο έχει χαθεί και ανθρώπινη ζωή μετά από παραβίαση προτεραιότητας.

«Ουσιαστικά επανέρχεται η κυκλοφοριακή λογική στη συγκεκριμένη διασταύρωση», σχολίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου Κων. Καραγιάννης για την κυκλοφοριακή ρύθμιση που τέθηκε σε εφαρμογή και που απαιτεί την αυξημένη προσοχή των οδηγών ιδίως για τις πρώτες ημέρες και μέχρι να γίνουν συνήθεια τα νέα δεδομένα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου