ΤΟΠΙΚΑ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι την κατασκευή του κόμβου στο Δημαρχείο Βόλου

οι-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-μέχρι-την-611466

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του τέταρτου κυκλικού κόμβου στο ύψος του Δημαρχείου

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, καιρού επιτρέποντος, οι εργασίες για την κατασκευή του τέταρτου και μεγαλύτερου κυκλικού κόμβου που χωροθετείται στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου.

Ηδη από την αρχή της εβδομάδας έχουν ξεκινήσει εργασίες προετοιμασίας της εργολαβίας που θα ακολουθήσει. Μεταξύ των προπαρασκευαστικών εργασιών και η διαπλάτυνση των αγωγών ομβρίων που θα λύσει το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στο σημείο κάθε φορά που βρέχει εξαιτίας της στενότερης διατομής τους.

Ο κόμβος Δημαρχείου χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη. Μέσω του κόμβου προβλέπεται συνεχής ροή της κυκλοφορίας από τη Δημητριάδος δεξιά προς τη 2ας Νοεμβρίου και ευθεία μέσω του κόμβου προς τη Γρ. Λαμπράκη αλλά και προς την Ιάσονος. Συνεχής ροή υπάρχει και από τη 2ας Νοεμβρίου προς τη Λαμπράκη και την Ιάσονος, αλλά και από τη Λαμπράκη προς την Ιάσονος και τη 2ας Νοεμβρίου. Στον κόμβο του Δημαρχείου προβλέπεται δημιουργία χώρου πρασίνου που θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, ενώ στο «τρίγωνο» που περικλείεται από τη Δημητριάδος και την Ιάσονος, προκύπτει χώρος 2.230τ.μ. που προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης.

Για τις ανάγκες των εργασιών θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως εξής:

-Από το κέντρο του Βόλου (οδός Δημητριάδος) προς την έξοδο της πόλης (Λαμπράκη) και προς Ν. Ιωνίας (2ας Νοεμβρίου):

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Δημητριάδος, αμέσως μετά την διασταύρωση με την οδό Αθ. Διάκου, θα χρησιμοποιούν το δεξί ως προς την κίνηση ρεύμα κυκλοφορίας, θα στρίβουν υποχρεωτικά ελαφρώς δεξιά στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και μετά από λίγα μέτρα (θα ξηλωθεί μέρος της διαχωριστικής νησίδας) θα μπορούν να στρίβουν αριστερά, θα χρησιμοποιούν για κίνηση τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο και στη συνέχεια θα στρίβουν δεξιά ώστε να επανέρχονται στην οδό Λαμπράκη.

Θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής και στις δύο πλευρές. Τα οχήματα που κινούνται προς την οδό 2ας Νοεμβρίου και τη Νέα Ιωνία θα μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται επί της οδού Δημητριάδος μέχρι να εισέλθουν στην οδό 2ας Νοεμβρίου.

-Από την οδό 2ας Νοεμβρίου προς το κέντρο του Βόλου και την έξοδο της πόλης:

Το ρεύμα καθόδου (προς κέντρο) της οδού 2ας Νοεμβρίου – Δημητριάδος θα αποκλειστεί για τα οχήματα στο ύψος της οδού Ξενοφώντος, ώστε η ροή των οχημάτων προς την έξοδο της πόλης να είναι ανεμπόδιστη. Τα οχήματα που κινούνται προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού 2ας Νοεμβρίου, θα στρίβουν υποχρεωτικά δεξιά προς την οδό Βασσάνη και από εκεί μέσω της οδού Παπαδιαμάντη θα κινούνται είτε προς κέντρο πόλης, είτε προς έξοδο πόλης. Θα απαγορευθεί και στις δύο πλευρές η στάση και η στάθμευση οχημάτων επί της οδού Βασσάνη.

-Από τον κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη προς το κέντρο του Βόλου:

Φάση α’: Τα οχήματα που θα κινούνται προς το κέντρο της πόλης προερχόμενα από την οδό Λαμπράκη, ή από την οδό Αλμυρού, ή από την οδό Παπαδιαμάντη, στο ύψος του νέου κυκλικού κόμβου Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, θα οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά και μέσω της παραλιακής οδού, θα συνεχίζουν προς το κέντρο της πόλης. Θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου στην οδό Ιάσονος μέσω απότμησης νησίδας λίγα μέτρα προ της διασταύρωσης Ιάσονος – Μπόρελ. Θα μονοδρομηθεί το τμήμα της παραλιακής οδού από τον κυκλικό κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη έως την οδό Κοραή, με φορά από τον κόμβο προς την οδό Κοραή. Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Φάση β’: Τα οχήματα που θα κινούνται προς το κέντρο της πόλης προερχόμενα από την οδό Λαμπράκη, ή από την οδό Αλμυρού, ή από την οδό Παπαδιαμάντη, αμέσως μετά τον νέο κυκλικό κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το δεξί ως προς την κίνηση ρεύμα της οδού Λαμπράκη και θα εισέρχονται απευθείας κανονικά στην οδό Ιάσονος χωρίς να απαιτείται εκτροπή.

Η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 30 χλμ. την ώρα στις παρακάμψεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου