ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βιολόγος μετά από 20 ημέρες στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου

βιολόγος-μετά-από-20-ημέρες-στις-λυκειακ-612550

Επιπλέον 16 κενά καθηγητών θα πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές

Εως το αργότερο αύριο Παρασκευή αναμένεται να έχει καλυφθεί το κενό βιολόγου στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου που υφίσταται τις τελευταίες σχεδόν 20 ημέρες προκαλώντας ανησυχία στους τελειόφοιτους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς χάνουν πολύτιμες ώρες μαθημάτων από πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως η βιολογία, η χημεία και η φυσική.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη, προχθές αργά το βράδυ βγήκαν τα αποτελέσματα της ειδικής προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του βιολόγου στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του καθηγητή από τη θέση του.

Η εκπαιδευτικός που θα καλύψει τη θέση αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα έως το αργότερο αύριο Παρασκευή, οπότε και θα ξεκινήσει η αναπλήρωση των μαθημάτων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της φυσικής, χημείας και βιολογίας.

Το κενό στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου δεν είναι το μοναδικό. Εχουν προκύψει επιπλέον 16 κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας από ασθένειες εκπαιδευτικών που για σοβαρούς λόγους υγείας θα χρειαστεί να λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις σχολικές αίθουσες. Για την κάλυψη αυτών των κενών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ζητήσει εδώ και μέρες αναπληρωτές, ωστόσο η προκήρυξη των θέσεων δεν αναμένεται να βγει νωρίτερα από αύριο.

Σύμφωνα με την καταγραφή της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, υπάρχουν οκτώ κενά καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση και έξι στην ειδική και επιπλέον δύο κενά στις τάξεις υποδοχής των σχολείων, που θα πρέπει να καλυφθούν για να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μαθήματα της σχολικής χρονιάς.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου