ΤΟΠΙΚΑ

Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε αριθμούς

το-νέο-πανεπιστήμιο-θεσσαλίας-σε-αριθ-620191

Προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος η συνένωση με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας κα Στερεάς Ελλάδας

Ενα μεγάλο ίδρυμα και σε αριθμούς γίνεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που συνενώνεται με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το μέγεθος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που καλείται να αποτελέσει τον τρίτο ακαδημαϊκό πόλο στη χώρα, αποτυπώνεται πλέον και στους αριθμούς.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Γιάννη Θεοδωράκη, το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αριθμεί 610 μέλη ΔΕΠ, 43.000 φοιτητές, 450 διοικητικούς και 200 άτομα ακόμη προσωπικό. «Πρόκειται μεγέθη που τονώνουν το prestige του ιδρύματος», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Η διαδικασία της συνένωσης προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης των καθηγητών των ΤΕΙ ως μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σταδιακά θα μετακινούνται στα τμήματα. Προηγήθηκε η συγκρότηση των πενταμελών επιτροπών για τα 17 από τα 20 νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος και που στόχο έχουν να καταρτίσουν τα νέα προγράμματα σπουδών, ενώ προχθές έγινε και η συγκρότηση των τριμελών συμβουλίων των γενικών τμημάτων που θα αναλάβουν τις διαδικασίες για τους σημερινούς φοιτητές των τμημάτων των ΤΕΙ μέχρι να πάρουν το πτυχίο τους.

Εως τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές διαδικασίες μετάβασης προκειμένου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να μπορέσει να λειτουργήσει ενιαία και να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές των 17 νέων τμημάτων που ενεργοποιούνται (τα υπόλοιπα τρία θα ξεκινήσουν σε δεύτερο χρόνο).

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα λειτουργήσει με 8 σχολές και 35 τμήματα συνολικά (18 παλιά και 17 νέα και 3 που προς το παρόν μένουν στα χαρτιά). Στον Βόλο θα λειτουργήσουν 14 τμήματα, στη Λάρισα 10, στην Καρδίτσα 4, στα Τρίκαλα 2 και στη Λαμία 5 τμήματα. Δεν θα λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό τα τμήματα Ψυχολογίας (στον Βόλο), Λογοθεραπείας (στη Λαμία) και Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (στην Καρδίτσα).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου