ΤΟΠΙΚΑ

«Πονοκέφαλος» 500 στρεμμάτων στον Βόλο

πονοκέφαλος-500-στρεμμάτων-στον-βόλο-625647

Μάστιγα τα εγκαταλελειμμένα ιδιωτικά οικόπεδα

Με… πονοκέφαλο 500 στρεμμάτων ισοδυναμούν τα οικόπεδα που ανήκουν στο Ε9 του Δήμου Βόλου και τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί. Βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, δίπλα από σπίτια και επιχειρήσεις και χορταριάζουν, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο ο Δήμος να δαπανά οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για τον καθαρισμό τους προκειμένου να μην αποτελούν εστίες κινδύνου μέσα στις γειτονιές.

Τα ακαθάριστα οικόπεδα λειτουργούν σαν… βραδυφλεγείς «βόμβες» μέσα στις γειτονιές. «Στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, κάθε χρόνο διενεργείται διαγωνισμός για τον καθαρισμό των οικοπέδων, των μεγαλυτέρων που είναι περίπου 300 στρέμματα με ειδικά μηχανήματα και των μικρότερων που είναι περίπου 200 στρέμματα με χορτοκοπτικά μηχανήματα. Εκτός από τον διαγωνισμό, κάθε φορά που υπάρχει επάρκεια προσωπικού τα οικόπεδα καθαρίζονται», ανέφερε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου Σταυρούλα Παπαθανασίου.

Μεθαύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου πρόκειται να γίνει αποσφράγιση των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των δημοτικών οικοπέδων, συνολικού κόστους 22.754 ευρώ.

Αυτά βρίσκονται τόσο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, όσο και στις Αλυκές, τη Ν. Αγχίαλο, την Αγριά, τα Λεχώνια.

Ωστόσο όπως επισημαίνει η κ. Παπαθανασίου, τα δημοτικά οικόπεδα δεν είναι η μοναδική ανοιχτή… πληγή στην πόλη. Μάστιγα συνιστούν τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα αγνώστων ιδιοκτητών, για τα οποία κάθε φορά κινητοποιούνται εισαγγελικές αρχές και Δήμος Βόλου, προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός τους.

Κάθε χρόνο, ο Δήμος Βόλου διαθέτει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για τον καθαρισμό τουλάχιστον 40 οικοπέδων και επιπλέον 30 κατοικιών. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα σπίτια – ερείπια βρίσκονται «κολλητά» με κατοικίες, απέναντι από επιχειρήσεις ή άλλα σπίτια κατοικήσιμα, ανάμεσα σε πολυκατοικίες, αλλά τους ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να εντοπίσουν ούτε οι εισαγγελικές αρχές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου