ΤΟΠΙΚΑ

Στέλιος Κούλογλου: «Η ακροδεξιά είναι ο λύκος στην Ευρώπη»

στέλιος-κούλογλου-η-ακροδεξιά-είναι-625845

Μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο δημαρχείο για το κρίσιμο σταυροδρόμι των ευρωεκλογών

«Κάθε φορά λέμε ότι οι εκλογές είναι σημαντικές και κινδυνεύουμε να μη μας πιστεύει ο κόσμος και να γίνουμε όπως το ανέκδοτο με τον λύκο στη στάνη. Αυτή τη φορά όμως ο λύκος έχει έρθει και είναι η ακροδεξιά», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Με την πολιτική αυτή εκδήλωση άνοιξε, όπως ανέφερε ο γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής, η προεκλογική περίοδος ενόψει των ευρωεκλογών, που συνιστούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την πορεία της Ευρώπης.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Κούλογλου, η κατάσταση στην Ευρώπη είναι κρίσιμη. Εκτός από τις τάσεις απομάκρυνσης, όπως το γνωστό Brexit, υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι. «Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η ακροδεξιά, που δυναμώνει σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών. Και η ακροδεξιά ουσιαστικά ζητά την ελαχιστοποίηση της Ε.Ε.», σημείωσε ο κ. Κούλογλου. «Η ακροδεξιά ουσιαστικά επιδιώκει την επαναφορά των συρματοπλεγμάτων και των συνόρων, να μην υπάρχουν κοινό νόμισμα, κοινές αποφάσεις και αξίες. Για να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς θα πρέπει να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας ως πολίτες και γι’ αυτό έχει σημασία. «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνεται το 70% των αποφάσεων που αφορούν στην καθημερινή μας ζωή, από τα τρόφιμα μέχρι τις σχέσεις και τις ώρες εργασίας. Εάν η δύναμη της ακροδεξιάς ανέβει, όλοι οι δείκτες θα χειροτερέψουν. Η ακροδεξιά είχε πάντα αντίθετες θέσεις σε μια σειρά ζητημάτων, όπως το περιβάλλον, τα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο ότι σε χώρες που έχει καταλάβει την εξουσία, όπως η Αυστρία, έχει επαναφέρει το 12ωρο και στην Ουγγαρία τις 400 ώρες υπερωρίας χωρίς αμοιβή», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρέλα η παρέμβαση στην Καραμπατζάκη»

Νωρίτερα, ο κ. Κούλογλου είχε συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων της οδού Καραμπατζάκη, που αντιδρούν στον σχεδιασμό του Δήμου Βόλου για τη μετατροπή των δύο παρόχθιων σε ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας που θα περιλαμβάνουν και ποδηλατόδρομους.

«Νομίζω ότι είναι μια τρέλα αυτό που πάει να γίνει από τον Δήμο. Είναι μια περιοχή που πας και λες α, τι ωραία. Υπάρχει τέτοιο πράγμα στον Βόλο εκτός από την παραλία; Αυτή η προσπάθεια να κάνουμε παντού αυτοκινητόδρομους ή και να μπαζώσουμε αργότερα τον χείμαρρο είναι κάτι που κάναμε πριν 50 χρόνια και είχαμε το αποτέλεσμα της Μάνδρας και άλλες τραγωδίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το 2019 ξαναγυρνάμε στη δεκαετία του ‘60. Μου φαίνεται μία πολύ οπισθοδρομική απόφαση και καλό θα είναι ο δήμαρχος να το ξανασκεφθεί.

Δεν μπορεί κάθε αιρετός δήμαρχος να κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν δεσμεύσεις από τα κοινοτικά προγράμματα. Θεωρώ ότι αν παραβιαστούν συμφωνίες, ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμα. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο, αφού μελετήσω τον φάκελο που μου έδωσαν οι κάτοικοι.

Η πόλη είναι ήδη επιβαρυμένη. Τα μέτρα που αποφασίζονται θα έπρεπε να κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κι όχι στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης του αυτοκινήτου», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου