ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικό συμβούλιο για τη γρίπη στο Δημοτικό Σχολείο Σέσκλου

σχολικό-συμβούλιο-για-τη-γρίπη-στο-δημ-627745

Μετά το πρωτοφανές να μην πάει ούτε ένας μαθητής για μάθημα, χθες στο σχολείο επέστρεψαν 15 μαθητές

Σχολικό συμβούλιο συγκλήθηκε χθες το μεσημέρι, με την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος στο Δημοτικό Σχολείο Σέσκλου, μετά το πρωτοφανές στα σχολικά δεδομένα συμβάν της Τετάρτης, όταν ούτε ένας μαθητής από τους 76 δεν πήγε στο σχολείο λόγω… γρίπης.

Οπως είναι γνωστό, προχθές οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήρθαν αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Από την κεντρική πύλη του σχολείου δεν πέρασε ούτε ένας μαθητής, καθώς και οι 76 είτε «κρεβατώθηκαν» λόγω του ιού της γρίπης που είναι σε έξαρση, είτε παρέμειναν στο σπίτι για να μην κολλήσουν, όπως φοβήθηκαν οι γονείς τους.

Το άδειο από μαθητές σχολείο λόγω… γρίπης προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον. Από την αρχή της εβδομάδας υπήρξαν μαζικές απουσίες, την Τρίτη μόλις τέσσερα παιδιά πήγαν για μάθημα και την Τετάρτη κανένα.

Χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αντώνη Κακκάλα, για μάθημα προσήλθαν 15 μόλις μαθητές. «Πολλά παιδιά είναι άρρωστα λόγω της γρίπης, σε αρκετές όμως περιπτώσεις υπήρξαν και γονείς που τρομοκρατήθηκαν και προκειμένου να μην κολλήσουν τα παιδιά τους τον ιό τα κράτησαν σπίτι. Οι γονείς σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να δείχνουν υπευθυνότητα. Οταν ένα παιδί αρρωστήσει θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι. Να μην το στέλνουν στο σχολείο και έτσι να μην εξαπλώνεται ο ιός. Δεν γίνεται να έρχονται άρρωστοι μαθητές και τα παιδιά χωρίς να αρρωστήσουν να μένουν σπίτι για να μην κολλήσουν», σημείωσε ο κ. Κακκάλας, που έγινε μάρτυρας του πρωτόγνωρου της καθολικής απουσίας των μαθητών από το σχολείο του.

Μάλιστα χθες μετά τα μαθήματα που παρακολούθησαν 15 μαθητές που πήγαν στο σχολείο συγκλήθηκε σχολικό συμβούλιο με τη συμμετοχή τόσο της αντιδημάρχου Παιδείας Βόλου Βιολέτας Καντόλας, όσο και εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου.

Ο κ. Κακκάλας διαβεβαίωσε ότι στο σχολείο δεν τίθεται ζήτημα απολύμανσης. «Το σχολείο καθαρίζεται και απολυμαίνεται καθημερινά, οι αίθουσες αερίζονται και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κληθεί για προληπτικούς λόγους και ένα ειδικό συνεργείο για απολύμανση», είπε. Ο ίδιος ζήτησε από τους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι όταν αρρωσταίνουν για να μην εξαπλώνεται ο ιός. Ακόμη και μετά την αποθεραπεία θα πρέπει να παραμένουν για δύο – τρεις ημέρες στο σπίτι για να μη μεταφέρουν τον ιό στο σχολικό περιβάλλον.

Εξαιτίας της γρίπης που είναι σε έξαρση, οι… απώλειες του μαθητικού δυναμικού από τις αίθουσες διδασκαλίας φθάνουν το 30% – 40% και στα υπόλοιπα σχολεία, καθώς πολλοί μαθητές κολλούν τον ιό και κρεβατώνονται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου