ΤΟΠΙΚΑ

Τρύφωνας Κόγιας: Στρώνει το τραπέζι όπου υπάρχει ανάγκη

τρύφωνας-κόγιας-στρώνει-το-τραπέζι-όπ-628538

Δεν δίστασε ούτε στιγμή μπροστά στο αίτημα σχολείου για τρεις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Το τραπέζι σε οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για τα απαραίτητα, έστρωσε τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων κρεοπώλης του Βόλου. Πρόκειται για τον Τρύφωνα Κόγια που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αναλήψεως με Κρίτσκη και ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή μπροστά στο αίτημα παροχής βοήθειας στις οικογένειες τριών μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βόλου, που έχουν πραγματικό πρόβλημα βιοπορισμού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που ο κ. Κόγιας λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων προσέφερε στις οικογένειες των τριών μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βόλου τα απαραίτητα όχι μόνο για το γιορτινό τραπέζι, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών τους για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Οι μητέρες των μαθητών, που πήγαν από το κρεοπωλείο αφού ειδοποιήθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου, παρέλαβαν από μία τσάντα με διάφορα είδη κρέατος, τηγανιά, κοτόπουλο, κιμά, λουκάνικα, χοιρινό.

Οι ανάγκες των οικογενειών έγιναν γνωστές στον κ. Κόγια από πελάτη του κρεοπωλείου του κι εκείνος δεν δίστασε ούτε στιγμή. Προσφέρθηκε να στρώσει εκείνος το γιορτινό τραπέζι και αφού ήρθε σε συνεννόηση με το σχολείο έκανε αυτό που ο ίδιος θεωρεί αυτονόητο.

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο κ. Κόγιας έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο. Τα τρία προηγούμενα χρόνια την Τσικνοπέμπτη ανοίγει το μαγαζί του και το τσικνίζει με όσους έχουν ανάγκη. Διαθέτει περίπου 3.000 κομμάτια σουβλάκια, 60 κιλά λουκάνικα, κρασί, βάζει και μουσική με επαγγελματία του είδους και δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το τσικνίσουν όλοι μαζί.

«Δεν χρειάζεται σκέψη όταν ξέρεις ότι κάποιος έχει ανάγκη. Απλά προσφέρεις όπου και όσο μπορείς», δήλωσε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οπως ανέφερε μπορεί τα τελευταία χρόνια οι τζίροι στα κρεοπωλεία να έχουν μειωθεί κατά 30%, ο ίδιος νιώθει όμως την υποχρέωση να ανταποδώσει τη στήριξη του κόσμου επί σειρά ετών. «Ο,τι μπορούμε κάνουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του το 3ο Γυμνάσιο Βόλου αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων ο κ. Τρύφων Κόγιας (κρεοπωλείο Αναλήψεως και Κρίτσκη) στάθηκε κοντά μας και κάλυψε ανάγκες των μαθητών μας, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη δύσκολη περίοδο που ζούμε.

Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Βόλου ευχαριστούν δημόσια τον κ. Κόγια και εύχονται κάθε καλό στη ζωή του οικογενειακά και επαγγελματικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου