ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή επιχείρηση στο Μουρτζούκου για αντικατάσταση του συστήματος ψύξης

εντυπωσιακή-επιχείρηση-στο-μουρτζού-628593

Γερανός ανέβασε σε ύψος πάνω από οκτώ ορόφους ψύκτη σε μέγεθος μικρού δωματίου – Αυτό το καλοκαίρι τα γραφεία στη Δ.Δ.Ε. δεν θα θυμίζουν θερμοκήπιο

Με μία εντυπωσιακή επιχείρηση που διήρκησε σχεδόν μία ώρα δόθηκε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αφορά στη λειτουργία του συστήματος ψύξης των γραφείων στον πύργο του Μουρτζούκου, που τα καλοκαίρια λειτουργεί σαν… θερμοκήπιο.

Πέρυσι το καλοκαίρι το σύστημα θέρμανσης, που υπολειτουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν λειτούργησε καθόλου, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας στο διοικητήριο της Εκπαίδευσης να είναι απάνθρωπες. Το κτίριο είναι μεν επιβλητικό, είναι όμως κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, με αποτέλεσμα να απαιτείται χρήση κλιματισμού για να μην καταπονείται το προσωπικό.

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας υποβλήθηκε αίτημα προς την Περιφερειακή Ενότητα για την επίλυση του προβλήματος. «Εγιναν ενέργειες προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, υπερνίκησε πάμπολλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και προβλήματα και προχωρήσαμε την αντικατάσταση του πύργου ψύξης. Σε λίγες ημέρες θα λειτουργεί το νέο σύστημα και θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που οι 50 διοικητικοί υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους 1.500 εκπαιδευτικούς, 39.000 μαθητές και γονείς των 74 σχολείων σε ανθρώπινες συνθήκες», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό της Εκπαίδευσης.

«Η Περιφέρεια βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της είναι υπεύθυνη για τα λειτουργικά έξοδα και συντηρήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν εκτός αρμοδιοτήτων, αλλά βρήκαμε τη χρυσή τομή γιατί αντιληφθήκαμε τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες των ανθρώπων που εργάζονται εδώ, λόγω της ιδιαιτερότητας του κτιρίου. Με την προμήθεια του ψύκτη που μαζί με τις τεχνικές εργασίες θα κοστίσει 30.000 ευρώ θα διευκολύνουμε τους ανθρώπους της Εκπαίδευσης να εργαστούν σε ένα καλύτερο περιβάλλον για να αποδώσουν καλύτερα», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Για την εγκατάσταση του ψύκτη στήθηκε εντυπωσιακή επιχείρηση. Ο πύργος ψύξης έχει το μέγεθος μικρού δωματίου και έπρεπε να ανέβει με γερανό στην ταράτσα πάνω από τον 8ο όροφο του πύργου του Μουρτζούκου, αφού πρώτα κατέβηκε ο προηγούμενος. Το έργο αντικατάστασης του συστήματος κλιματισμού ανατέθηκε στην τεχνική εταιρεία θέρμανσης – κλιματισμού Renewal του ψυκτικού Βασίλη Φώτου.

Τα συνεργεία περίμεναν να σχολάσουν τα δύο Γυμνάσια που στεγάζονται στο συγκρότημα του Μουρτζούκου, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση που διήρκησε σχεδόν μία ώρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου