ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτος ακαδημαϊκός πόλος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

τρίτος-ακαδημαϊκός-πόλος-το-πανεπιστ-630142

Με τα νέα μέλη της μεγαλύτερης «οικογένειάς» τους έκοψαν την πίτα τους οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος

Παρουσία των νέων μελών της μεγαλύτερης πλέον «οικογένειας», μετά την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Καθηγητές των ΤΕΙ και διοικητικοί έδωσαν το «παρών» στην οικογενειακή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πρυτανικές αρχές στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και γνώρισαν τους νέους συναδέλφους τους, με τους οποίους εφεξής θα πορευτούν μαζί για να αποτελέσει το ίδρυμα τον τρίτο ακαδημαϊκό πόλο στη χώρα.

Ανάμεσά τους οι δύο νέοι πρόεδροι των αντίστοιχων γενικών τμημάτων που ιδρύθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ.κ. Μπάτης και Αναγνώστου, τους οποίους καλωσόρισε ονομαστικά ο πρύτανης του ιδρύματος Ζήσης Μαμούρης, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσει και η εκλογή των αναπληρωτών.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο κ. Μαμούρης ευχήθηκε μία καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά. «Θέλουμε να μπορέσουμε να κάνουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πόλο έλξης για τους νέους ανθρώπους που θα μας επιλέγουν όχι ως λύση ανάγκης, αλλά γιατί αξίζουμε. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους επιστήμονες στην περιφέρεια και στη χώρα και να στηρίξουμε την ανάπτυξης της περιφέρειας, της Κεντρικής Ελλάδας και γενικότερα της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε.

Ο πρύτανης υπογράμμισε ότι οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ δουλεύουν πυρετωδώς για το εγχείρημα της συνένωσης και ανακοίνωσε ότι η έναρξη των διεθνών προγραμμάτων σπουδών θα γίνει από το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Λίγο πριν την εκδήλωση συνεδρίασε το πρυτανικό συμβούλιο, που σύμφωνα με τον κ. Μαμούρη όρισε τις πενταμελείς επιτροπές των προσωρινών γενικών συνελεύσεων των 17 νέων τμημάτων από το σύνολο των 20 που θα τεθούν σε λειτουργία, θα υποδεχθούν δηλαδή τους πρώτους φοιτητές από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Αποστολή των γενικών συνελεύσεων θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Μαμούρη, η διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών των τμημάτων, η ένταξη των καθηγητών από τα γενικά τμήματα στα νέα τμήματα και γενικά η προετοιμασία της λειτουργίας τους από 1η Σεπτεμβρίου 2019.

«Πιστεύω ότι μέσα σε 1,5 με 2 μήνες θα έχει καθοριστεί το πρόγραμμα των σπουδών και μετά θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις του προσωπικού από τα γενικά τμήματα προς τα νέα τμήματα», τόνισε ο πρύτανης μιλώντας για συναίνεση και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη των τμημάτων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τις επιτροπές θα κληθεί να επικυρώσει στη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Π.Θ. μεθαύριο Παρασκευή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου