Καθίζηση στην παραλιακή στο Παπά Νερό

καθίζηση-στην-παραλιακή-στο-παπά-νερό-631096

Στα δύο κοντεύει να «κοπεί» ο οικισμός – Ξεκίνησε από ένα μικρό ρήγμα πριν από 20 ημέρες

Στα δύο κοντεύει να κοπεί ο παραλιακός οικισμός Παπά Νερό στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Οπως στην περίπτωση της παραλιακής του Αη – Γιάννη πριν από έναν χρόνο ακριβώς, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρο τμήμα της παραλιακής σε μήκος 25 μέτρων περίπου έχει υποστεί καθίζηση. Η θαλασσοταραχή «έσκαψε» από τα θεμέλια την παραλιακή οδό και το φαινόμενο επεκτείνεται.

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, το φαινόμενο ξεκίνησε προ 20ημέρου περίπου. Η θάλασσα άρχισε να «σκάβει» κάτω από τον πεζόδρομο, με αποτέλεσμα τμήμα της παραλιακής να είναι στον «αέρα». Ξεκίνησε από μια μικρή ρωγμή και πλέον το φαινόμενο έχει πάρει έκταση.

«Εχουν υποχωρήσει τμήμα του κρηπιδώματος και η επίστρωση του πεζοδρόμου, ενώ έτσι όπως έφυγε η άμμος συμπαρέσυρε καλώδια και διακόπηκε και ο δημοτικός φωτισμός», περιέγραψε η κ. Χριστοδούλου.

Πλέον οι πλάκες από τον πεζόδρομο έχουν καταρρεύσει, ο οδηγός τυφλών έχει καταστραφεί και από την καθίζηση παρασύρεται ό,τι υπάρχει στο ενδιάμεσο, από παγκάκια έως στύλους δημοτικού φωτισμού.

Προς το παρόν ο οικισμός επικοινωνεί από το ένα άκρο προς το άλλο, υπάρχει όμως ο φόβος ότι θα κοπεί στα δύο, όπως συνέβη στον Αη – Γιάννη πριν έναν χρόνο, οπότε και ο οικισμός έμεινε χωρισμένος για πέντε περίπου μήνες μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά που προκλήθηκε. Η καταστροφή στον Αη – Γιάννη ήταν σε μήκος 70 μέτρων περίπου και σε όλη την έκταση του δρόμου. Σε αυτή την περίπτωση η καθίζηση περιορίζεται στα 25 μέτρα στην άκρη του πεζοδρόμου.

Ηδη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο, έχει γίνει αυτοψία και έχει ανατεθεί μελέτη για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος και του πεζοδρόμου, πριν η ζημιά λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. «Το παρακολουθούμε και προσπαθούμε να δρομολογήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες το έργο αποκατάστασης», σημείωσε ο κ. Κοντογιώργος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου