ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση για τους μαθητές του ΕΠΑΛ

παρέμβαση-για-τους-μαθητές-του-επαλ-641518

Απόσταση άνω των 60χλμ. καθημερινά διανύουν μαθητές από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου που φοιτούν σε Επαγγελματικά Λύκεια του Βόλου, ελλείψει ΕΠΑΛ στην περιοχή.

Η μετακίνησή τους γίνεται καθημερινά με μισθωμένα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας λεωφορεία που αναλαμβάνουν να τους μεταφέρουν στο σχολείο και να τους επιστρέψουν στο χωριό.

Μόνο που η επιβίβαση και η αποβίβαση των μαθητών γίνεται στο Καράβωμα, όπου οι μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο πάνω στον δρόμο, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς να υπάρχει ούτε καν ένα στέγαστρο για να προστατευτούν.

Το θέμα ανέδειξε η ελάσσονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να δοθεί λύση στην ταλαιπωρία των μαθητών που έχουν επιλέξει συνειδητά την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Οπως τονίστηκε, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως κατά την επιστροφή των μαθητών στη Ζαγορά. Το λεωφορείο τούς αποβιβάζει στο Καράβωμα και θα πρέπει να περιμένουν πότε θα περάσει το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που συνδέει τα χωριά μεταξύ τους για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο, η αναμονή δεν είναι μεγάλη, είναι όμως δύσκολη ιδίως τη χειμερινή περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί και σε συνεννόηση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να βρεθεί λύση για την εξυπηρέτηση των μαθητών προκειμένου να μη χρειάζεται να περιμένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες πάνω στον δρόμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου