ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις που θα αγγίξουν το ένα εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου

παρεμβάσεις-που-θα-αγγίξουν-το-ένα-εκα-641533

Χρηματοδότηση 600.000 ευρώ με στόχο να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του και να δημιουργήσει νέες θα διεκδικήσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μέσα από τη νέα πρόσκληση που βγήκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Η απόφαση λήφθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη.

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί για ποιο έργο ή και συνδυασμό έργων θα αναζητηθεί χρηματοδότηση μέσω του «Φιλόδημου». Εξετάζεται η περίπτωση επικαιροποίησης μελέτης που έχει στα συρτάρια του ο Δήμος από το 2009 και αφορά στην κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στον Αγιο Δημήτριο, προκειμένου να προσελκύει τόσο δημότες, όσο και επισκέπτες της περιοχής ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο. Το έργο προϋπολογίζεται στις 200.000 ευρώ περίπου και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα εξετάσει και ενδεχόμενη ένταξη στο πρόγραμμα και της συντήρησης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Τσαγκαράδα, που χρειάζονται «λίφτινγκ».

Στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση των μελετών και αντίστοιχα την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα LEADER για τρία ακόμη έργα.

Το ένα αφορά στη συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών (μονοπατιών) στον Δήμο, που θα έρθει να «κουμπώσει» με αντίστοιχα έργα από τους Δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου μονοπατιών, που θα τονώσει τον περιπατητικό τουρισμό για τον οποίο εκδηλώνουν ενδιαφέρον ιδίως οι ξένοι επισκέπτες.

Το δεύτερο αφορά στην εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου ευφυούς συστήματος έγκαιρης πυρανίχνευσης σε δασικές εκτάσεις της περιοχής, με στόχο την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και το τρίτο είναι μία ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για κινητά, μέσα από την οποία οι επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες προβάλλοντας τοπία και αναδεικνύοντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής.

Το σύνολο των τριών έργων ανέρχεται στις 370.000 ευρώ περίπου, εκ των οποίων στις 248.000 προϋπολογίζονται οι παρεμβάσεις στα μονοπάτια, 52.204 ευρώ για το σύστημα πυρανίχνευσης και 68.138 ευρώ αναμένεται να κοστίσει η εφαρμογή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου