ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου

λύση-για-τους-απλήρωτους-εργαζόμενου-641560

Λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα επιδιώξει να βρει άμεσα ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Πρόκειται για συνολικά 12 εργαζόμενους, που δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας καθυστέρησης αποστολής των χρημάτων για τη μισθοδοσία τους μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ηδη στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης αποφασίστηκε η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σύσταση έξι νέων οργανικών θέσεων, όσοι και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου θα αποτελέσει μόνιμη δομή στους δήμους, η οποία θα λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό.

Πέραν όμως των συγκεκριμένων έξι εργαζομένων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΖΑΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου) Βασίλη Ρεπανίδη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης και των έξι εργαζομένων στους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς στο προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να πληρώνονται από τα δημοτικά ταμεία σε μηνιαία βάση και όταν πιστώνονται τα χρήματα από το πρόγραμμα να μπαίνουν στα δημοτικά ταμεία.

Στους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς, ένας στη Ζαγορά και ένας στον Αγιο Δημήτριο, η λειτουργία των οποίων χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, απασχολούνται έξι συνολικά εργαζόμενοι για τα 21 παιδιά που φοιτούν σε αυτούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου