ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν τα φανάρια της υπομονής στην Ιάσονος με Αγίου Νικολάου

αλλάζουν-τα-φανάρια-της-υπομονής-στην-644655

Μπαίνει παλλόμενο πορτοκαλί στην Αγίου Νικολάου για να αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα μπροστά στο κόκκινο

Σε αλλαγή της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ιάσονος προχωρά ο Δήμος Βόλου για την αντιμετώπιση της μεγάλης ταλαιπωρίας, στην οποία υπόκεινται οδηγοί που κινούνται επί της Αγίου Νικολάου μέχρι να ανάψει πράσινο για να στρίψουν αριστερά στην Ιάσονος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φωτεινοί σηματοδότες αποκαλούνται και «φανάρια της υπομονής»…

Η αλλαγή της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών τέθηκε αρχικά στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, η οποία κατέγραψε σημαντικές καθυστερήσεις στη ροή της κυκλοφορίας. Οδηγοί που στρίβουν από τη Δημητριάδος προς την Αγίου Νικολάου περιμένουν αρκετά λεπτά της ώρες μπροστά στον κόκκινο σηματοδότη, μέχρι να ανάψει πράσινο στο φανάρι και να μπορέσουν να στρίψουν αριστερά στην Ιάσονος. Το γεγονός ότι η Ιάσονος εξυπηρετεί μεγάλο όγκο της κυκλοφορίας των οχημάτων και η Αγίου Νικολάου λειτουργεί ως ήπιας κυκλοφορίας έχει ως αποτέλεσμα να δίνεται δυσανάλογα μεγαλύτερος χρόνος διέλευσης από την Ιάσονος και οι οδηγοί από την Αγίου Νικολάου να δοκιμάζουν κάθε φορά τα όρια της υπομονής τους περιμένοντας πότε θα ανάψει πράσινο.

Μάλιστα δεν λείπουν και περιστατικά παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Με πρόταση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και επικυρώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε η αλλαγή της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Αντί της λειτουργίας προγράμματος «δύο φάσεων» (πράσινο και κόκκινο), οι φωτεινοί σηματοδότες θα λειτουργούν με πρόγραμμα «παλλόμενης κίτρινης ένδειξης». Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μόνιμα πορτοκαλί που θα αναβοσβήνει και οι οδηγοί που κινούνται από την Αγίου Νικολάου θα εισέρχονται στην Ιάσονος με προσοχή κάθε φορά που δεν υπάρχει διέλευση από τη δεξιά πλευρά άλλου οχήματος.

Το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει με την αλλαγή της ρύθμισης και αναμένεται να δώσει «ανάσα» στην Αγίου Νικολάου ιδίως κατά τις ώρες αιχμής οπότε και οχήματα ακινητοποιούνται μποτιλιαρισμένα μπροστά από τα φανάρια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου