ΤΟΠΙΚΑ

SMS… υγείας θα στέλνει ο Δήμος Βόλου

sms-υγείας-θα-στέλνει-ο-δήμος-βόλου-644724

SMS… υγείας θα λαμβάνουν στα κινητά τους δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Κέντρου Πρόληψης Υγείας που λειτουργεί στον Δήμο Βόλου τα τελευταία τρία χρόνια, μετά την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρόληψης υγείας.

Μέσω των νέων υπηρεσιών που θα ενταχθούν στη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τους δημότες μέσω κινητών. Ενώ μέχρι σήμερα οι δημότες ενημερώνονταν για τα αποτελέσματα προληπτικών εξετάσεων ή για την ημερομηνία των επαναληπτικών μέσω e-mail, πλέον θα μπορούν να ενημερώνονται και με μηνύματα που θα λαμβάνουν στο κινητό τους. Η πληροφόρηση για την επανάληψη μιας προληπτικής εξέτασης, για ένα νέο πρόγραμμα πρόληψης υγείας που «τρέχει» ή για την παραλαβή των αποτελεσμάτων μιας εξέτασης θα γίνεται με ένα απλό SMS που θα διευκολύνει και όσους δημότες δεν διαθέτουν ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ταχυδρομείου κι ως εκ τούτου δεν μπορούν να λάβουν e-mail.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βόλου στο πρότυπο και των υπολοίπων ΚΕΠ που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας θα γίνει επίσης προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού που θα επιτρέπει την κατασκευή νέων καρτελών για τους δημότες σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το δίχτυ προστασίας που επιχειρεί να απλώσει για τους πολίτες ο Δήμος δίνοντας έμφαση στην πρόληψη σε επτά κρίσιμους τομείς, καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιοαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα αορτής, καρκίνος του προστάτη, μελάνωμα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου