ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία τέλος για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

αγωνία-τέλος-για-τους-εργαζόμενους-τη-644777

Κανονικά θα γίνει σήμερα η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ μετά τη νέα αποδέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης με δικαστική απόφαση. «Σήμερα (σ.σ. χθες) τραβήξαμε τα χρήματα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τα οποία βρίσκονται στον λογαριασμό της μισθοδοσίας και θα πληρωθούν κανονικά στην ώρα τους οι εργαζόμενοι», διαβεβαίωνε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

Οπως είναι γνωστό, από την προηγούμενη Παρασκευή η επιχείρηση τέθηκε σε οικονομική… ακινησία αφού η ΕΡΓΗΛ «θυμήθηκε» τόκους από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2018, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για έργο που δεν εκτέλεσε σύμφωνα με τη μελέτη και κοινοποίησε διαταγή προς εκτέλεση στην ΔΕΥΑΜΒ επιβάλλοντας μάλιστα και συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών της.

Η ΔΕΥΑΜΒ αντέδρασε άμεσα καταθέτοντας ανακοπή και αίτηση αναστολής και ζητώντας προσωρινές διαταγές τόσο κατά της επιταγής προς εκτέλεση, όσο και κατά της συντηρητικής κατάσχεσης που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς της.

Το Πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως και απαγορεύει στην ΕΡΓΗΛ κάθε περαιτέρω πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, απαγορεύει τη δέσμευση είτε με συντηρητική κατάσχεση είτε με αναγκαστική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της ένδικης αιτήσεως αναστολής.

Χθες εξετάστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών και το αίτημα προσωρινής διαταγής επί της ανακοπής και αίτησης αναστολής κατά της συντηρητικής κατάσχεσης που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ και αναμένεται η απόφαση τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο και μόνο με την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου οι λογαριασμοί κινούνται, αν και όπως δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας». Παρ’ όλα αυτά η αγωνία των εργαζομένων λαμβάνει τέλος, καθώς η πληρωμή της μισθοδοσίας τους θα γίνει κανονικά σήμερα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου