ΤΟΠΙΚΑ

Σε οικονομική ομηρία 24 σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου

σε-οικονομική-ομηρία-24-σχολικοί-φύλακε-646260

«Μπαλάκι» μεταξύ Υπουργείου και Δήμου

Σε οικονομική ομηρία βρίσκονται 24 σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και το 2015 επαναπροσλήφθηκαν, δικαιώθηκαν στα Δικαστήρια για τα χρήματα που διεκδικούσαν για την περίοδο της διαθεσιμότητας και απόλυσής τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Χθες οι σχολικοί φύλακες έδωσαν το «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διεκδικήσουν λύση. Για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και στο Εφετείο. Τους επιδικάστηκε η διαφορά του μισθού (25%) που δεν έλαβαν όσο ήταν σε διαθεσιμότητα (από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014), οπότε και έπαιρναν αποδοχές στο 75%, αλλά και οι μισθοί και τα δώρα για την περίοδο που είχαν απολυθεί (από Μάιο του 2014 έως και Απρίλιο του 2015). Πρόκειται για συνολικό ποσό 400.000 ευρώ (περί τις 15.000 ευρώ έκαστος).

Η εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων Ζωή Γαλάζιου ζήτησε να βρεθεί λύση για την καταβολή των χρημάτων. Πρόσφατα μάλιστα είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία τους παρέπεμψε στον Δήμο.

«Εχω στείλει δύο επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα σας και απάντηση δεν έχω πάρει. Οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται μέσω ΚΑΠ και οι κωδικοί είναι συγκεκριμένοι. Δεν υπάρχει κωδικός για τα δικά σας χρήματα», απάντησε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Προηγουμένως ο κ. Μπέος προέτρεψε τους σχολικούς φύλακες να μην επιτρέπουν «σε δήθεν προστάτες των φτωχών και του δικαίου να εκμεταλλεύονται την αγωνία τους», αφήνοντας αιχμές κατά της παράταξης της ΛΑΣ.

«Σε αυτή την πόλη ζούμε 60 χρόνια κι όχι την τελευταία πενταετία και οι δημότες ξέρουν αν είμαστε της αρπαχτής και ποιοι τρέχουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων», ανέφερε ο κ. Νάνος.

Στην άγρια κόντρα που ακολούθησε έγιναν χαρακτηρισμοί για αντριλίκια, φουστανέλες και κοροϊδίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου