ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναψηφίζεται μετά από τρία χρόνια ο κανονισμός άρδευσης

ξαναψηφίζεται-μετά-από-τρία-χρόνια-ο-κ-647679

Μετά από τρία και πλέον χρόνια επιστρέφει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο κανονισμός άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ που είχε ψηφιστεί το 2015. Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε γίνει προσφυγή, ο κανονισμός θα πρέπει να επανυποβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, καθώς η ψήφισή του το 2015 ως κατεπείγον θέμα κρίθηκε άκυρη.

Χθες, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε η επανυποβολή του κανονισμού στο δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι ο κανονισμός είχε συνταχθεί μετά την εκχώρηση της αρμοδιότητας της άρδευσης στη ΔΕΥΑΜΒ και περιλαμβάνει τα πάντα, από τέλη άρδευσης, πρόστιμα για τους παραβάτες, περίοδο άρδευσης, καθορισμό υδρονομέων, καθαρισμό υδραυλάκων, αλλά και δημιουργία μητρώου καταναλωτών νερού άρδευσης.

Τότε, το 2015, η ψήφιση του κανονισμού είχε συνοδευτεί από πρωτοφανείς εντάσεις τόσο στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο που κλήθηκε να τον επικυρώσει.

Στο μεταξύ, με χθεσινή του απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στον ορισμό της αρδευτικής περιόδου στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, αλλά και στον καθαρισμό των υδρονομέων, συνολικά 39 άτομα.

Οπως αποφασίστηκε, η αρδευτική περίοδος για την ενότητα Αισωνίας ξεκινά την 1η Απριλίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου, για την Αρτέμιδα στις 15 Μαρτίου και λήγει στις 15 Οκτωβρίου, για την Πορταριά στις 15 Ιουνίου και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, για τη Μακρινίτσα ξεκινά την 1η Απριλίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου, για τη Ν. Αγχίαλο στις 15 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου, στην Αγριά η αρδευτική περίοδος καθορίστηκε από 1 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου, στην Ιωλκό από 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου και στον Βόλο από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

Συνολικά θα απασχοληθούν επίσης 39 υδρονομείς, 3 στην Αισωνία, 15 στην Αρτέμιδα, 5 στην Πορταριά, 2 στη Ν. Αγχίαλο, 9 στην Αγριά, 1 στην Ιωλκό και 3 στον Βόλο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου