ΤΟΠΙΚΑ

Επί ώρες χωρίς ρεύμα εκατοντάδες σπίτια και χωριά

επί-ώρες-χωρίς-ρεύμα-εκατοντάδες-σπίτ-668938

Εκτεταμένες και συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στέρησαν εν μέσω χιονιά το αγαθό της θέρμανσης σε εκατοντάδες σπίτια

Στα κρύα του λουτρού… έμειναν εκατοντάδες νοικοκυριά και χθες λόγω εκτεταμένων και συνεχών βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πορταριάς και της Μακρινίτσας που από τα ξημερώματα έως και αργά χθες το απόγευμα είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Εν μέσω χιονιά νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις σε περίπτωση που είχαν γεννήτριες δεν είχαν ούτε τη δυνατότητα για θέρμανση!

Από τα ξημερώματα έως και το μεσημέρι, «πάγωσαν» ολόκληρες συνοικίες ακόμη και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα: Χρυσοχοΐδη, Ανω Βόλος, Ανακασιά, Αγία Τριάδα και Κατηχώρι έμειναν για περισσότερες από δέκα ώρες χωρίς ρεύμα.

Πρόβλημα εντοπίστηκε και στην περιοχή πηγές Αδάμαινας στην Πορταριά όπου η ηλεκτροδότηση δεν είχε αποκατασταθεί έως και τις έξι το απόγευμα.

Από προχθές που έγινε διακοπή μόλις χθες κατάφεραν να πάρουν ρεύμα ολόκληρα χωριά στο Πήλιο: Καλά Νερά, Αφησσος, Αφέτες, Λαύκος, Προμύρι και χθες το απόγευμα και το Μετόχι. Μετά από πολύωρη διακοπή που ξεκίνησε από προχθές, χθες πήραν ρεύμα και χωριά στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες σκαρφαλωμένοι πάνω σε χιονισμένους στύλους, εν μέσω χιονόπτωσης, σε δύσβατα μονοπάτια και καλντερίμια για να δώσουν ξανά ρεύμα σε συνοικίες και χωριά, με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ από πτώσεις κλαδιών και δέντρων. Για την αντιμετώπιση της πληθώρας των περιστατικών από τον ΔΕΔΔΗΕ ανακλήθηκαν άδειες εργαζομένων και όλη η δύναμη τέθηκε επί ποδός. Τουλάχιστον 10 πολυμελή συνεργεία επιχειρούσαν απ’ άκρη σε άκρη σε όλον τον νομό για να δώσουν ρεύμα στα νοικοκυριά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου