ΤΟΠΙΚΑ

Κινέζοι «γεύτηκαν» την ελληνική φιλοξενία στο Ξουρίχτι

κινέζοι-γεύτηκαν-την-ελληνική-φιλο-668949

Η οικογένεια Δημοσθένη Καρασταμάτη στο χωριό άνοιξε το σπιτικό της και προσέφερε ζεστασιά σε 10 ταξιδιώτες που δεν είχαν πού να πάνε

Την ελληνική φιλοξενία «γεύτηκαν» δέκα Κινέζοι μεταξύ των οποίων κι ένα μωρό που εξέδραμαν στο Πήλιο, αλλά η «Σοφία» τούς εγκλώβισε για ώρες στα χιόνια και δεν είχαν πού να πάνε. Οικογένεια από το Ξουρίχτι άνοιξε το σπιτικό της και προσέφερε ζεστασιά στους εκδρομείς μέχρι και χθες το πρωί, οπότε συνέχισαν το περιπετειώδες ταξίδι τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι εκδρομείς από την Κίνα κινούνταν στην εθνική οδό Βόλου – Τσαγκαράδας όταν στο ύψος του Ξουριχτίου εγκλωβίστηκαν μέσα στο εννιαθέσιο βανάκι, πίσω από μεγάλη «ουρά» με επίσης εγκλωβισμένα στα χιόνια αυτοκίνητα.

Ο οδηγός του βαν είχε φροντίσει να φορέσει εγκαίρως αντιολισθητικές αλυσίδες, μία όμως έσπασε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τη διαδρομή του. Εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ένα μωράκι και ο οδηγός βρέθηκαν να περιμένουν μέσα στο όχημα, εν μέσω χιονιά για να έρθει βοήθεια. Επί ώρες περίμεναν, το πρόβλημα όμως στους δρόμους ήταν μεγάλο.

Στα 100 μέτρα απόσταση από το σημείο που έμεινε το αυτοκίνητό τους είδαν ένα σπίτι. Δεν δίστασαν. Ζήτησαν βοήθεια. Και οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή.

Βοήθησαν τον οδηγό να βάλει στην άκρη του δρόμου το αυτοκίνητό του και οι δέκα εκδρομείς κατέλυσαν στο σπίτι. «Ηταν παγωμένοι. Εμείς τους προσφέραμε ζεστασιά», ανέφερε ο κ. Δημοσθένης Καρασταμάτης.

Τους υποδέχθηκαν στο σαλόνι, άναψαν το τζάκι και τους ζέσταναν. Ο γαμπρός του κ. Καρασταμάτη με 4Χ4 τούς εξυπηρέτησε μεταφέροντάς τους σε κοντινό μάρκετ για να πάρουν κάποια πράγματα που χρειάστηκαν και στη συνέχεια, δεδομένου ότι το σπίτι είναι μεγάλο τους βόλεψαν σε δωμάτια.

Πολλά δεν μπορούσανε να πούνε. Με τα αγγλικά που γνώριζε ο γαμπρός του κ. Καρασταμάτη συνεννοήθηκαν για τα βασικά.

Χθες το πρωί και λίγο πριν αναχωρήσουν για να συνεχίσουν την εκδρομή τους που εξελίχθηκε σε περιπέτεια το «ευχαριστώ» ήταν λίγο προς τους οικοδεσπότες που τίμησαν με την ανθρωπιά τους και τη φιλοξενία τους σε ανθρώπους που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους, τον Ξένιο Δία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου