ΤΟΠΙΚΑ

Μπάνιο στον Αναυρο παρέα με τη… «Σοφία»

μπάνιο-στον-αναυρο-παρέα-με-τη-σοφία-668983

Ο 41χρονος Βολιώτης με τα επτά νταν στο τάε κβον ντο αψήφησε το χιόνι, που έφθανε μέχρι το κύμα στην παραλία του Αναύρου

Το καθιερωμένο καθημερινό του μπάνιο στον Αναυρο παρέα με τη… «Σοφία» έκανε 41χρονος Βολιώτης, που αψήφησε το τσουχτερό κρύο, αλλά και το χιόνι, που έφθανε μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. «Ολα είναι στο μυαλό μας», σχολίασε ο τολμηρός Ξενοφών Σπανίδης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές Πέμπτη το μεσημέρι κι ενώ η χιονόπτωση στην πόλη ήταν πυκνή, ο 41χρονος Βολιώτης βουτούσε στη θάλασσα στην παραλία του Αναύρου, όπως άλλωστε κάνει καθημερινά από τότε που ξεκίνησε το χειμερινό κολύμπι.

Ο υδράργυρος ήταν στο μηδέν, η χιονόπτωση πυκνή, η παραλία του Αναύρου σκεπασμένη από χιόνι κι όμως εκείνος βρήκε το θάρρος να βγάλει τα ρούχα του παρά το λευκό σκηνικό και να κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα.

Ενας φίλος του με τον οποίο κάνουν μαζί μπάνιο, αλλά προχθές δεν αποτόλμησε να μπει στη θάλασσα, τράβηξε βίντεο τη χειμερινή βουτιά σε λευκό φόντο.

Ο ίδιος πάντως δεν θεώρησε τη βουτιά του κάτι… το αξιοπρόσεκτο. Στο βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η κάμερα απεικονίζει την κατάλευκη από το χιόνι παραλία και τον Ξενοφώντα Σπανίδη μέσα στη θάλασσα να σχολιάζει ότι… είναι ζεστή.

Οπως είπε ο κ. Σπανίδης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όντως η θάλασσα ήταν ζεστή σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον. Το ρολόι του που μετρά τη θερμοκρασία του νερού έδειχνε 15ο C.

«Κάθε μέρα κάνω μπάνιο στη θάλασσα. Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με την υγεία σου, το χειμερινό μπάνιο στη θάλασσα μόνο καλό κάνει. Αν έχεις τη θέληση το κάνεις. Τα πάντα είναι στο μυαλό», σχολιάζει ο κ. Σπανίδης.

«Το χειμερινό μπάνιο έχει μόνο οφέλη»

Ο ίδιος ξεκίνησε τη χειμερινή κολύμβηση πριν από 8 χρόνια. Δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο χειμερινών κολυμβητών. «Ακολούθησα το παράδειγμα της 73χρονης μητέρας μου που κάνει μπάνιο επί 30 χρόνια συνεχόμενα», ανέφερε.

«Το μπάνιο μόνο καλό κάνει στην υγεία. Δεν αρρωσταίνεις, ρίχνει την πίεση, μειώνει το άγχος και για τις κυρίες εξαφανίζει την κυτταρίτιδα», προσθέτει.

Για τον Ξενοφώντα Σπανίδη δεν ήταν δύσκολο να ξεκινήσει τη χειμερινή κολύμβηση. «Κάνω επί χρόνια καταδύσεις, το ξεκίνησα κι έκτοτε το συνεχίζω. Είτε μόνος μου, είτε με συναθλητές», επισημαίνει ο αθλητής του τάε κβο ντο με τα επτά νταν, ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ιδρύσει Αθλητικό Σύλλογο Φίλων Αυτοάμυνας Βόλου που διδάσκει ο ίδιος.

«Είναι ένα πρότυπο σωματείο που ως στόχο του έχει μέσω των αθλημάτων που καλλιεργεί να δημιουργήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Το τάε κβο ντο είναι ολυμπιακό άθλημα, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Κορέα και πρόκειται ουσιαστικά για την επίσημη κορεατική τέχνη. Η παραδοσιακή του μορφή περιλαμβάνει τεχνικές αυτοάμυνας και είναι κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια από τεσσάρων ετών και άνω», τονίζει προσθέτοντας ότι στον σύλλογο (Κοραή 137 με Δ. Γεωργιάδου) παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα από τις 6μ.μ. έως τις 11μ.μ. άντρες και γυναίκες σε τμήματα αρχαρίων, προχωρημένα, αγωνιστικά, personal ή καθαρά γυναικεία γκρουπ για αυτοάμυνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου