ΤΟΠΙΚΑ

Υποδέχθηκαν την Πρωτοχρονιά με… κεριά

υποδέχθηκαν-την-πρωτοχρονιά-με-κερι-670193

Ο νέος χρόνος μπήκε κρύος στα… σκοτεινά σπίτια σε περιοχές του Βόλου- Μεγάλη ζημιά σε επιχειρήσεις εστίασης – Μήνυση θα καταθέσει ιδιοκτήτης επιχείρησης

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με κεριά, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση έκαναν νοικοκυριά στη συνοικία Καραγάτς στον Βόλο, αλλά και σε Κατηχώρι και Πορταριά. Οι αλλεπάλληλες πτώσεις της τάσης του ρεύματος όμως χάλασαν τις γιορτινές εξόδους οικογενειών και παρεών φίλων και σε κέντρα εστίασης που υπέστησαν μεγάλες ζημιές σε εξοπλισμό αλλά και τζίρους…

Τριάντα πέντε λεπτά μετά την αλλαγή του νέου χρόνου, στη συνοικία Καραγάτς κάτω από τον περιφερειακό σημειώθηκε διακοπή ρεύματος. Περί τα 318 άτομα που βρίσκονταν στο κέντρο διασκέδασης «Καναράκια» βρέθηκαν να τρώνε και να πίνουν υπό το φως των κεριών ενώ τα τραγούδια από την ορχήστρα ακούγονταν… α καπέλα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Παύλο Πάνο, έπεσε η μία τάση στο τριφασικό ρεύμα από τον υποσταθμό που βρίσκεται στην περιοχή με αποτέλεσμα άλλες συσκευές να λειτουργούν κι άλλες όχι. Ωστόσο από τις αλλεπάλληλες πτώσεις της τάσης του ρεύματος, κάηκαν τα μοτέρ συσκευών, δεν λειτουργούσε εξαερισμός, φούρνος, ψυγείο, κλιματιστικό, ηχεία, μείκτες. «Το αποτέλεσμα ήταν πολλές παρέες να σηκωθούν και να φύγουν και όσοι έμειναν προσπάθησαν να το διασκεδάσουν με κεριά και τραγούδια α καπέλα», σημείωσε ο κ. Πάνος.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις 11:30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, δεν κράτησε όμως πολύ. Το μεσημέρι στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι όπου είχαν κάνει κράτηση επιπλέον 165 άτομα επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Το ρεύμα κόπηκε στις 3 το μεσημέρι και δεν επανήλθε πριν τις 9 το βράδυ.

Ο κ. Πάνος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον της ΔΕΗ για τη ζημιά που έχει υποστεί κυρίως στο εξοπλισμό του κέντρου του.

Αλλά και σε σπίτια της περιοχής, αντί για… φώτα για το καλωσόρισμα του νέου έτους άναψαν κεριά.

Στο Κατηχώρι και την Πορταριά, καταγράφτηκαν επίσης προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τις 11 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και έως τη 1:30 το μεσημέρι της πρώτης ημέρας του χρόνου.

Κάτοικοι διαμαρτύρονταν καθώς εκτός από φως δεν είχαν ούτε θέρμανση.

Οσοι επιχείρησαν να ενημερωθούν τι συμβαίνει στη γραμμή βλαβών στη ΔΕΗ βρέθηκαν στην αναμονή έως και 56 λεπτά της ώρας μέχρι που εγκατέλειψαν τις προσπάθειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου