ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες γράμματα έστειλαν λιλιπούτειοι από τη Μαγνησία προς Βόρειο Πόλο

εκατοντάδες-γράμματα-έστειλαν-λιλιπ-672565

«Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη φέτος ήμουν καλό παιδί…». Ο πρόλογος κοινός, οι ευχές είναι όμως που κάνουν τη διαφορά. «Εύχομαι να βγουν καλές οι εξετάσεις του μπαμπά μου», «θα ήθελα να βοηθήσεις τη μαμά και τον μπαμπά μου στις δουλειές τους», «βοήθησε σε παρακαλώ τον αδερφό μου που είναι άρρωστος»…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εκατοντάδες παιδιά από τη Μαγνησία έστειλαν και φέτος το γράμμα στον Αη – Βασίλη, καταθέτοντας μέσα σε λίγες αράδες την ίδια την ψυχή τους, τους φόβους και τις ανησυχίες τους, αλλά και τις επιθυμίες τους για τα δώρα της Πρωτοχρονιάς. Δώρα που για κάποια παιδιά δεν είναι ένα παιχνίδι που όλοι οι μικροί φίλοι του Αη – Βασίλη λαχταρούν, αλλά μέσα στην κρίση η υγεία δικών τους ανθρώπων που προφανώς αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, εργασία για τους γονείς τους ή καλύτερες συνθήκες εργασίας για να μην κουράζονται τόσο πολύ και να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Περισσότερα από 500 γράμματα προς τον Αη – Βασίλη έστειλαν έως την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι λιλιπούτειοι φιλοτελιστές, αναθέτοντας στα ΕΛΤΑ Βόλου την πιο τρυφερή αποστολή αλληλογραφίας, προς τον Βόρειο Πόλο, στο σπίτι του Αη – Βασίλη.

Οι μικρούληδες επέλεξαν όμορφο χαρτί αλληλογραφίας, ευφάνταστες κάρτες και χρωματιστούς φακέλους, μέσα στους οποίους έκλεισαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά. Οι… «καλλιτέχνες» φρόντισαν να τις στολίσουν με δικές τους ζωγραφιές, άλλοι είναι πιο… λιτοί.

«Αγαπημένε Αη – Βασίλη», έτσι ξεκινούν τα γράμματα των παιδιών, που, γνωρίζοντας ότι για να πραγματοποιήσει ο Αγιος τις ευχές τους έπρεπε να έχουν καλή συμπεριφορά όλον τον χρόνο, σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι ήταν… «καλά παιδιά» και να εξηγήσουν τους λόγους. Αριστοι στο σχολείο, με καλές επιδόσεις στα εξωσχολικά μαθήματα, άκουγαν τη μαμά και τον μπαμπά, έκαναν κάποια… λάθη, αλλά φρόντισαν να ζητήσουν «συγγνώμη» και προσπαθούσαν να διορθωθούν και να γίνουν καλύτερα παιδιά.

Το δώρο για την Πρωτοχρονιά μία δουλειά για τον μπαμπά και υγεία

Και από κάτω οι ευχές για το δώρο τους. Κυρίως κούκλες, ένα επιτραπέζιο για τις μικρότερες ηλικίες και για τις λίγο μεγαλύτερες ηλικίες δώρα hi-tech, όπως ipad, δισκέτες για video games.

Κάποιοι ζητούν περισσότερα του ενός δώρα με την ευχή ο Αη – Βασίλης να τους τα φέρει και τα δύο ή αν δεν μπορεί να επιλέξει ποιο να τους φέρει.

Ιδιαίτερη όμως αξία έχουν κάποια άλλα «δώρα» που ζητούν τα παιδιά και είναι αυτά που ξεχωρίζουν, γιατί κρύβουν στην ευχή την αγωνία που βιώνουν και τα ίδια μαζί με τις οικογένειές τους όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα υγείας σε κάποιο πρόσωπο της οικογένειας ή όταν παρουσιάζεται οικονομικό ή εργασιακό πρόβλημα.

Μαζί με τις ευχές «να βρει δουλειά ο μπαμπάς», «να μην κουράζονται τόσο πολύ στη δουλειά ο μπαμπάς και η μαμά», «να γίνει καλά το μικρό αδερφάκι» και οι ευχές για «υγεία, χαρά και ειρήνη για όλον τον κόσμο».

Η διεύθυνση αποστολής είτε απλή, «προς Αη – Βασίλη», είτε με διεύθυνση προς Βόρειο Πόλο, είτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια προς Ροβανιέμι Λαπωνίας.

Αποστολή… εξετελέσθη

Σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Βόλο κ. Γ. Καπάτο, περισσότερα από 500 γράμματα έχουν στείλει μικροί κάτοικοι του νομού προς τον Αη – Βασίλη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έξω από τα ΕΛΤΑ στήθηκε δίπλα στα κουτιά αλληλογραφίας για εσωτερικό και εξωτερικό κι ένα ξεχωριστό κουτί, με κόκκινο χρώμα και την εικόνα του αγαπημένου Αγίου, στο οποίο οι μικροί ρίχνουν τα γράμματα στον Αη – Βασίλη.

Ολόκληρα σχολεία «παρέλασαν» έξω από τα ΕΛΤΑ, σταματούσαν μπροστά από το κόκκινο κουτί και οι λιλιπούτειοι έριξαν τα γράμματά τους ο ένας μετά τον άλλο, μετρώντας τις ώρες με λαχτάρα μέχρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς για να ανακαλύψουν αν ο Αη – Βασίλης θα επισκεφθεί το σπιτικό τους για να τους αφήσει το δώρο που ζήτησαν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αλλα παιδιά προσέρχονται μαζί με τους γονείς τους για να στείλουν το γράμμα τους που έχουν φροντίσει να κλείσουν καλά ώστε να μην αποκαλυφθεί το περιεχόμενό του

«Κάθε τρεις ημέρες συγκεντρώνουμε όσα γράμματα υπάρχουν και τα στέλνουμε στην κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ στον τομέα δημοσίων σχέσεων. Δεν χρειάζεται γραμματόσημο. Οσα γράμματα έχουν ακριβή διεύθυνση παίρνουν και απάντηση από τον… Αη – Βασίλη, μαζί με ένα μικρό φιλοτελικό δώρο», ανέφερε ο κ. Καπάτος, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη αποστολή της αλληλογραφίας είναι ίσως η πιο τρυφερή του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου