ΤΟΠΙΚΑ

Πικρή γεύση άφησε το 2018 στην αγορά του Βόλου

πικρή-γεύση-άφησε-το-2018-στην-αγορά-του-βό-672664

Πικρή γεύση άφησε στην εμπορική αγορά του Βόλου το 2018. Προχθες, τελευταία ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων για τη χρονιά που πέρασε, η κίνηση των καταναλωτών δεν αντέστρεψε τους αρνητικούς τζίρους που καταγράφτηκαν μέσα στον Δεκέμβριο, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των εμπόρων.

Παρά το εορταστικό κλίμα και τη μεγάλη κίνηση, οι αγορές από τους καταναλωτές ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Αποστόλη Οντόπουλο, από 1 έως 20 Δεκεμβρίου η αγορά ήταν από 10% έως 20% κάτω σε σχέση με πέρυσι, ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου και μετά η αγορά βίωσε τις χειρότερες γιορτινές ημέρες της ιστορίας της.

Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το τετραήμερο των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα από 21 έως 24 Δεκεμβρίου. «Ηταν η περίοδος που καταβλήθηκαν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, συντάξεις και επιδόματα και η αγορά κινήθηκε πολύ καλά. Ολος ο υπόλοιπος Δεκέμβριος ήταν «νεκρός». Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για αγορές και τα χειρότερα τα περιμένουμε μέσα στον Ιανουάριο, οπότε και οι συντάξεις καταβάλλονται στα τέλη του μήνα», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα κάνει απολογισμό της λειτουργίας της αγοράς μέσα στην εορταστική περίοδο.

Οι λαϊκές

Αλλάζουν θέση από 1η Ιανουαρίου οι λαϊκές αγορές στον Βόλο. Για το δίμηνο έως 28 Φεβρουαρίου οι λαϊκές θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τρίτη: Οπωρολαχανικά στην οδό Παναγούλη από Στρ. Ιατρίδη έως Ανακασιάς και στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας στην οδό Ζ. Πηγής μεταξύ των οδών Ηφαίστου και Δ. Πολιορκητού.

Τετάρτη: Οπωρολαχανικά στην οδό Δ. Γεωργιάδου από Ιωλκού – Κουταρέλια έως Κουντουριώτου και είδη ένδυσης και υπόδησης στην οδό Καραμπατζάκη από Παρασκευοπούλου έως Νικάνδρου.

Παρασκευή: Οπωρολαχανικά στην οδό Ρήγα Φεραίου από Ογλ έως Καραϊσκάκη και είδη ένδυσης και υπόδησης στην οδό Κωνσταντά από Κασσαβέτη έως Φιλίππου Ιωάννου.

Σάββατο: Οπωρολαχανικά στην οδό Γιάννη Δήμου από Κ. Καρτάλη έως Κύπρου και είδη ένδυσης – υπόδησης στην οδό Σπ. Σπυρίδη από Γ. Δήμου έως Καραολή Δημητρίου. Στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων η λαϊκή οπωρολαχανικών θα λειτουργεί στην οδό Νικηταρά από Κολοκοτρώνη έως Αλαμάνας και η λαϊκή ειδών ένδυσης και υπόδησης στο πάρκο Δάφνης που περικλείεται από τις οδούς Μιαούλη, Οικονόμου, Παπαφλέσσα.

Στη Ν. Ιωνία οι αλλαγές στις θέσεις των λαϊκών αγορών θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου οπότε και θα λειτουργήσουν ως εξής:

Δευτέρα: Οπωρολαχανικά στην οδό Μ. Μερκούρη από Μαιάνδρου έως Μανδηλαρά και ένδυσης – υπόδησης στη συνέχεια της οδού Μ. Μερκούρη.

Πέμπτη: Οπωρολαχανικά στην οδό Φιλαδελφείας από Δορυλαίου έως Δαβάκη και είδη ένδυσης και υπόδησης στη συνέχεια της οδού Φιλαδελφείας έως Τροίας.

Τι θα ισχύσει με τα λεωφορεία

Από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου γίνεται γνωστό ότι σήμερα Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα ισχύσει το κυριακάτικο πρόγραμμα των δρομολογίων των λεωφορείων.

Εκτός από τα καθιερωμένα δρομολόγια των γραμμών, σημειώνεται ότι θα ισχύσουν επιπλέον δρομολόγια για ορισμένες γραμμές για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη γραμμή Νο 1 και στη γραμμή Νο 3 τα δρομολόγια θα είναι από τις 10:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ανά 15 λεπτά, στη γραμμή Νο 4 από τις 10:30 το πρωί έως τις 6:30 το απόγευμα ανά 15 λεπτά, στη γραμμή Νο 5 από τις 9:30 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ ανά μισή ώρα και στη γραμμή Νο 15 από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ανά 20 λεπτά.

Κλειστές οι Δ. Ο. Υ.

Δεν θα πραγματοποιούν συναλλαγές με το κοινό, ούτε και εσωτερικές μηχανογραφημένες εργασίες που αφορούν στη βεβαίωση, στην είσπραξη, στη διαγραφή και στην επιστροφή φόρων οι Δ.Ο.Υ. Βόλου και Νέας Ιωνίας ως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.

Οι Δ.Ο.Υ. δεν θα πραγματοποιούν συναλλαγές με το κοινό στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου που αφορά στην εφαρμογή της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων του λογιστικού σχεδίου της γενικής κυβέρνησης που θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2019 όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης μέρας δηλαδή της Δευτέρας 7ης Ιανουαρίου 2019.

Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιπες συναλλαγές των ενδιαφερομένων με τις Δ.Ο.Υ. θα πραγματοποιούνται κανονικά κατά τις ώρες εισόδου του κοινού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου