ΤΟΠΙΚΑ

Τα σημαντικότερα γεγονότα για το 2018

τα-σημαντικότερα-γεγονότα-για-το-2018-673323

Μέσα από τα πρωτοσέλιδα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ – Μία ακόμη πλούσια χρονιά σε γεγονότα αυτή που μας αποχαιρέτησε

Αποκαλύψεις, ανθρώπινα δράματα και τραγωδίες, πρωτοφανή περιστατικά, σκάνδαλα, αντιδράσεις… Μία ακόμη πλούσια σε γεγονότα χρονιά είναι το 2018 που μας αποχαιρέτησε.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε στα πρωτοσέλιδά του την επικαιρότητα, έπιασε τον σφυγμό της κοινωνίας και παρακάτω παρουσιάζονται κάποια από τα σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τα πιο σημαντικά θέματα που ανέδειξε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η υπόθεση με την 53χρονη καθαρίστρια στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και φυλακίστηκε επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να μπορέσει να εργαστεί. Το θέμα έλαβε πανελλήνια διάσταση, με εθνικά ΜΜΕ να κάνουν ειδική μνεία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και τον παρεμβατικό του λόγο, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί η καθαρίστρια, αλλά και να εξετάζεται ακόμη και αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

3/1: Το 2018 κάνει… ποδαρικό με κλοπή μαμούθ. Το χρυσό «ριφιφί» από διαμέρισμα του Νικόλα Δεληγεώργη είναι της τάξης του 1,3 εκατ. ευρώ και 900 χρυσών λιρών!

5/1: Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είχε καταλάβει η ΤΕΡΜΙΤΑ προκειμένου να κατεδαφιστούν και να ξεκινήσει η Πανεπιστημιούπολη.

14/1: Εμπόριο φρίκης με νεφρά. «Βομβαρδισμός» Βολιωτών μέσω διαδικτύου από άτομα που εμφανίζονται σαν γιατροί με έδρα το εξωτερικό και αναζητούν πελάτες που είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τα νεφρά τους έναντι αμοιβής.

29/1: Πυρκαγιά άφησε άστεγη οικογένεια στη Ν. Ιωνία. Το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς και έχασαν ολόκληρο το βιος τους.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

13/2: Σκηνές απόλυτης φρίκης εκτυλίχθηκαν σε σπίτι – τρώγλη στις Αλυκές, όπου μια 44χρονη κάρφωνε τον 57χρονο φίλο της με σπασμένα γυαλιά και βελόνες πλεξίματος προκαλώντας του πολλαπλά επικίνδυνα τραύματα.

24/2: Επιδημία ιλαράς θέτει σε συναγερμό τις υπηρεσίες του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου.

27/2: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Ανατολικό Πήλιο, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Πλαγιές ολόκληρες από το βουνό κατολισθαίνουν σαν λάβα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

1/3: Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

9/3: 36χρονος με απύθμενο θράσος έστησε απάτη μέσα στα Δικαστήρια πουλώντας εικόνες στο όνομα συλλόγου πρώην τοξικομανών.

20/3: Ράμπο από Αθήνα σάρωσαν τον Βόλο. Εμφανίστηκαν ως πελάτες και μοίρασαν λουκέτα και πρόστιμα.

21/3: Ηλικιωμένη οδηγείται στη φυλακή ως φυγόποινη για πολεοδομική παράβαση. Δεν ήθελε να δηλώσει ΑΦΜ και να ρυθμίσει χρηματική ποινή.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1/4: «Νάρκες Λαρισαίων για το Πανεπιστήμιο». Η πρόταση που ψήφισε η Σύγκλητος για το νέο Πανεπιστήμιο δεν προβλέπει μεταφορά της έδρας της Γεωπονικής Σχολής, ωστόσο οι συζητήσεις στη Λάρισα έχουν αρχίσει να φουντώνουν.

17/4: Εμποροι θανάτου με νοθευμένες δόσεις. Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που προμήθευε με μεγάλες ποσότητες και την πιάτσα του Βόλου.

24/4: Δέσμευση – σοκ στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ αναμένεται απόφαση της Δικαιοσύνης. Στον «αέρα» οι μισθοδοσίες, οι λογαριασμοί και τα έργα της Επιχείρησης.

ΜΑΪΟΣ

9/5: Δυνατή έκρηξη σημειώνεται στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας. Η εμπρηστική επίθεση που σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά του Αγίου Νεκταρίου έγινε με βενζίνη και δυναμίτη.

15/5: Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την αποχώρηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών προκαλούν έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο Γεωργούλα.

22/5: Θρίλερ με βαγόνι στον ΟΣΕ Βόλου. Εκτροχιάστηκε και απείλησε 20 εργαζόμενους και μαθητευόμενους. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

26/5: Στο Αυτόφωρο με συσκευή οξυγόνου 88χρονος Βολιώτης για χρέη. Ανθρώπινο δράμα εκτυλίχτηκε στους διαδρόμους των Δικαστηρίων με ακαριαία κινητοποίηση της Εισαγγελίας Βόλου.

ΙΟΥΝΙΟΣ

3/6: Επενδυτές αποχωρούν από το Πήλιο. Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις απαγορεύσεις στη δόμηση ανέτρεψαν αγοραπωλησίες και σχεδιασμούς.

23/6: Λέιζερ τύφλωσε 9χρονο στον Βόλο. Απίστευτη ταλαιπωρία για την οικογένειά του από ένα παιχνίδι – κίνδυνο.

28/6: Γάζωσαν Βολιώτη «νονό της νύχτας». Ενέδρα θανάτου για τον 45χρονο Μανώλη Καραγιάννη.

30/6: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές, με τους υποψηφίους στη Μαγνησία να καταγράφουν υψηλές επιδόσεις.

ΙΟΥΛΙΟΣ

13/7: Εριξαν «κανόνι» σε ασφαλιστικές. Εργαζόμενοι στον Βόλο υπεξαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Εταιρείες βρέθηκαν εκτεθειμένες και συμβόλαια στον «αέρα».

15/7: Γεννητούρια μέσα στη βάρκα κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ρίγη συγκίνησης μεσοπέλαγα για το βιαστικό μωράκι, τέταρτο παιδί οικογένειας από τη Σκιάθο.

22/7: Η πολύπαθη επένδυση στον Αλατά ξεμπλοκάρει και ανοίγει ο δρόμος για το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα.

24/7: Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ καταγράφει την εθνική τραγωδία που εκτυλίχθηκε από φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στις φλόγες βρέθηκαν και Βολιώτες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

5/8: Στα σαγόνια άγριων σκύλων βρέθηκε 34χρονη μαραθωνοδρόμος στον Βόλο, με τον σύζυγό της να προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες για τη μάστιγα των αδέσποτων.

14/8: Προκαταρκτική για αυθαίρετα στην παραλία του Βόλου διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά από νέα έκθεση της Κτηματικής. Η έρευνα ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στο «μικροσκόπιο» μπήκαν 12 περιπτώσεις παράνομων κατασκευών.

19/8: Ηλεκτροσόκ σε 700 νοικοκυριά. Βροχή τα «ραβασάκια» της ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς σε Βολιώτες καταναλωτές.

22/8: Αλυσόδεσαν ανήλικο σε στύλο. Σοκαριστικό περιστατικό με 16χρονο στο λιμανάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι πυροσβέστες έσπευσαν για να απελευθερώσουν τον νεαρό.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2/9: Επεσε νεκρός πάνω στο γλέντι. Διπλό σοκ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που μέσα σε μία εβδομάδα θρήνησε τον χαμό δύο ανθρώπων με παρόμοιο τρόπο, «παγώνοντας» την τοπική κοινωνία.

18/9: Χολιγουντιανή διάρρηξη στον Αλμυρό. Μέσα σε πέντε λεπτά «σήκωσαν» κοσμήματα και ρολόγια αξίας άνω των 500.000 ευρώ δρώντας ανενόχλητοι.

22/9: «Καρατόμηση» στο λιμάνι του Βόλου. Με συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκε από τον ΟΛΒ ο Θ. Σταυριδόπουλος. Ανέλαβαν οι κ.κ. Γ. Τοζίδης και Π. Σκάγιαννης.

23/9: Μπουλντόζες σε αυθαίρετα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος. Από τα 319 στη Θεσσαλία, τα 232 βρίσκονται στη Μαγνησία. Τα πρωτόκολλα κατεδάφισης θα εκτελεστούν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

2/10: Ελεγχος ΣΔΟΕ μέσα στις λάσπες. «Τυφώνας» ελεγκτών χτύπησε στη Σκιάθο μετά τον «Ζορμπά». Σκηνές για γέλια και κλάματα με επιχειρηματίες που έδειχναν φορολογικά στοιχεία φορώντας γαλότσες και κρατώντας σκούπες.

6/10: Πανηγυρική τελετή εγκαινίων της λίμνης Κάρλας, παρουσία του υπουργού Αλ. Χαρίτση, του υφυπουργού Στ. Γιαννακίδη και της επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου.

22/10: Βουτιά θανάτου ΙΧ σε χαράδρα. Θανατηφόρο δυστύχημα στον δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού, με νεκρό τον οδηγό του ΙΧ.

31/10: Χτυπά «κόκκινο» η υπογεννητικότητα. Αποκαλυπτικά και ανησυχητικά τα στοιχεία για την τελευταία εξαετία. Φθίνουσα πορεία των γεννήσεων από το 2012 αποτυπώνει μελέτη της Μαιευτικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

7/11: Σοκ: 11χρονς «έφυγε» παίζοντας. Απαρηγόρητος θρήνος στον Βόλο για αγγελούδι που έπεσε χωρίς αισθήσεις, ενώ έπαιζε μπάλα στη Χιλιαδού. Συντετριμμένοι οι γιατροί που έκαναν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

23/11: Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με απανωτά δημοσιεύματά του παρεμβαίνει και προκαλεί αίσθηση στο πανελλήνιο για την περίπτωση της 53χρονης καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δεκαετή ποινή κάθειρξης και φυλακίστηκε επειδή πλαστογράφησε το πτυχίο της Ε’ Δημοτικού προκειμένου να μπορέσει να βρει δουλειά.

30/11: Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκαλύπτει περίπτωση παιδιού – αγριμιού που ζούσε σε σπίτι ερείπιο και σε ηλικία 4 ετών δεν μιλούσε καν. Με παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου μεταφέρθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

4/12: Εξαρση λοιμώξεων λόγω αιθαλομίχλης στον Βόλο αποκάλυψαν επιστήμονες, ενώ ανακοίνωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συγκριτική μελέτη με πεδίο ανίχνευσης τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα σε βιομηχανικές περιοχές του Βόλου.

9/12: «Παρέλυσαν» οι σχολές οδήγησης στον Βόλο. 1.400 διπλώματα σε αναμονή και εκατοντάδες υποψήφιοι σε ομηρία εξαιτίας της παρατεταμένης αποχής των εξεταστών.

11/12: Οι καρκινοπαθείς βγαίνουν στον δρόμο με δραματική έκκληση για προσλήψεις στη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

20/12: Καταγγελία φρίκης απασχολεί τον Βόλο. Ελεύθερος επαγγελματίας βίασε ανήλικη μαθητευόμενή του που έκανε την πρακτική της στην επιχείρησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου