ΤΟΠΙΚΑ

Με αγωγές διεκδικούν αναδρομικά οι Καθηγητές και διοικητικοί του Π.Θ.

με-αγωγές-διεκδικούν-αναδρομικά-οι-κα-675358

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων έχει στείλει αίτημα στο τμήμα μισθοδοσίας του ιδρύματος για επιστροφή των δώρων που «κόπηκαν» από το 2013

Καθηγητές, αλλά και διοικητικοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν καταθέσει δεκάδες αγωγές κατά της διοίκησης του ιδρύματος διεκδικώντας αναδρομικά τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας που τους «έκοψαν» από τον Ιανουάριο του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθηγητές, αλλά και υπάλληλοι έχουν καταθέσει πάνω από 100 αγωγές στο Πρωτοδικείο Βόλου και αναμένεται να εκδικαστούν μέσα στον Ιανουάριο από το Ειρηνοδικείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Μαριεττάκη, στο πλαίσιο της διεκδίκησης των αναδρομικών ο σύλλογος έχει καταθέσει αίτημα επιστροφής των δώρων και επιδομάτων που δικαιούνταν οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπηρετούν περίπου 200 αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι. «Η απάντηση από το τμήμα μισθοδοσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που καταθέσαμε το αίτημά μας ήταν αρνητική. Επικαλέστηκαν τους νόμους βάσει των οποίων δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημά μας. Εμείς ωστόσο περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία η περικοπή των δώρων και επιδομάτων ήταν αντισυνταγματική. Το αίτημα που απευθύναμε στο τμήμα μισθοδοσίας ήταν για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παραγραφούν τα αναδρομικά», σημείωσε ο κ. Μαριεττάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαριεττάκης ο σύλλογος δεν έχει προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. Ωστόσο αρκετοί διοικητικοί από μόνοι τους όπως και καθηγητές – μέλη ΔΕΠ έχουν καταθέσει αγωγές για να διεκδικήσουν αναδρομικά τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας που δεν έλαβαν από το 2013 και μετά.

Σημειώνεται πάντως ότι το ποσό της επιστροφής, αν τελικώς δικαιωθούν καθηγητές και εργαζόμενοι, δεν θα είναι ενιαίο, αλλά εξαρτάται από το ύψος μισθοδοσίας του καθενός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου