ΤΟΠΙΚΑ

«Θερίζουν» οι ιώσεις τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο

θερίζουν-οι-ιώσεις-τις-τελευταίες-η-675818

Σε έξαρση την τελευταία εβδομάδα, προσβάλλουν όλες τις ηλικίες – Αυξημένα περιστατικά σε Νοσοκομείο και ιδιώτες

«Θερίζουν» οι ιώσεις στον Βόλο τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται έξαρση των περιστατικών ασθενών που συρρέουν μαζικά σε παθολόγους και Νοσοκομείο με συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμη Τσάμη, την τελευταία εβδομάδα είναι όντως αυξημένα τα περιστατικά ιώσεων, ωστόσο το φαινόμενο δεν εμπνέει ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

«Η συχνότητα των περιστατικών ασθενών ανεβαίνει και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε έξαρση. Πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο, που θα παρακολουθήσουμε ως ιατρικός κόσμος και τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Τσάμης.

Όπως εξήγησε, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την έξαρση των ιώσεων που είναι αναμενόμενες αυτή την εποχή. «Το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό. Ωστόσο οι ασθενείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή, προκειμένου μία απλή ίωση να μην παρουσιάσει επιπλοκές», εξήγησε.

Οι ιώσεις δεν κάνουν διαχωρισμό σε ηλικία. «Χτυπούν» από μικρά παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους. Συνήθως ξεκινούν με ένα απλό συνάχι, πονόλαιμο, βήχα και πυρετό σε κάποιες περιπτώσεις, όμως οι ασθενείς προσέρχονται στους γιατρούς με συμπτώματα νευραλγίας, μυαλγίας, διάρροιας και εμετού.

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και κυρίως στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών υπάρχει επίσης αυξημένη κίνηση από πιο «βαριά» περιστατικά ασθενών που διαγιγνώσκονται με γαστρεντερίτιδα και βρογχίτιδα.

«Συνήθως οι ιώσεις μετά τις τρεις ημέρες αρχίζουν να υποχωρούν. Οταν όμως ξεφεύγουν σε διάρκεια ημερών ή σε ένταση, ο βήχας γίνεται πιο έντονος, ο πονόλαιμος πιο ισχυρός ή ο πυρετός επιμένει, τότε ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό του προκειμένου να λάβει, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θεραπευτική αγωγή», σημείωσε ο κ. Τσάμης.

Ο ιατρικός κόσμος επιμένει ότι νούμερο ένα «φάρμακο» στις περιπτώσεις που κάποιος προσβληθεί από ίωση είναι η ξεκούραση. «Ο ασθενής θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να αποφεύγει την έκθεση στο κρύο. Αυτό βοηθά στη γρήγορη ανάρρωση, αλλά και στην αποφυγή της εξάπλωσης των ιών», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου