ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελεγχος καταλληλότητας στο ΓΕΛ Αλμυρού

ελεγχος-καταλληλότητας-στο-γελ-αλμυρ-676699

Σε έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του Δήμου Αλμυρού αναφέρεται ότι το διδακτήριο είναι γενικά σε καλή κατάσταση

Μηχανικός της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για όλες τις κτιριακές υποδομές, επισκέπτεται σήμερα το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού προκειμένου να εξετάσει την καταλληλότητα και τη στατική του επάρκεια, μετά το περιστατικό με την πτώση σοβάδων και το σπάσιμο τζαμιών από φεγγίτη αίθουσας διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος.

Η εξέταση του κτιρίου θα γίνει παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Αλμυρού, αλλά και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το κτίριο είναι κατάλληλο για να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους ή αν θα χρειαστεί και από τον νέο χρόνο, μετά την επιστροφή στα μαθήματα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να κάνουν μαθήματα «φιλοξενούμενοι» σε άλλα σχολεία.

Όπως είναι γνωστό, μετά την αποκάλυψη στατικής μελέτης, βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού από τις 12 Δεκεμβρίου, η α’ Λυκείου κάνει μάθημα σε τρεις αίθουσας του ΕΠΑΛ και Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το ΓΕΛ Αλμυρού. Οι μαθητές της β’ τάξης συστεγάζονται με το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χλμ. από το ΓΕΛ Αλμυρού. Η γ’ Λυκείου κάνει μάθημα σε 4 και 5 αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων.

Το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού έχει εγκαταλειφθεί, καθώς οι γονείς εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Σήμερα, ο μηχανικός του ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ – Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) θα εξετάσει την καταλληλότητα του κτιρίου, τη μελέτη στατικής επάρκειας του Μαρτίου 2018, καθώς και έκθεση που συντάχθηκε από την εταιρεία Λιόντος και Συνεργάτες ΕΠΕ στις 17 Δεκεμβρίου 2018 και μετά από παραγγελία του Δήμου Αλμυρού.

Στην τελευταία αυτή έκθεση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ορατές παραμορφώσεις, ούτε καθιζήσεις, ούτε εκτινάξεις επικαλύψεων, ενώ ο φέροντας οργανισμός είναι στη γενική του εικόνα σε καλή κατάσταση και ότι το κτίριο δεν κρίνεται σε καμία περίπτωση κατεδαφιστέο.

Το είδος και η έκταση των παρεμβάσεων που τυχόν απαιτηθούν θα κρίνουν και την επιστροφή ή μη των μαθητών στο σχολείο τους μετά τις γιορτές. Σε διαφορετική περίπτωση ειδική ομάδα έργου θα αναλάβει να προτείνει προς τη δημοτική επιτροπή παιδείας Αλμυρού, το δημοτικό συμβούλιο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πού θα στεγαστούν οι μαθητές.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ήδη έχουν ζητηθεί 12 προκάτ αίθουσες που απαιτούνται προκειμένου να στεγάσουν τους μαθητές σε έναν ενιαίο χώρο, να ενωθεί και πάλι δηλαδή το σχολείο, σε περίπτωση που ο έλεγχος ασφαλείας του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Αλμυρού δείξει ότι όντως απαιτούνται εργασίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου