ΤΟΠΙΚΑ

Περιπέτεια στα χιόνια για εκπαιδευτικούς

περιπέτεια-στα-χιόνια-για-εκπαιδευτι-688675

Εφτασαν μέχρι τα Χάνια και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στον Βόλο – Κλειστό το Νηπιαγωγείο Μακρυράχης

Περιπέτεια στα χιόνια για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που ξεκίνησαν χθες το πρωί από τον Βόλο προκειμένου να πάνε στα σχολεία τους στη Ζαγορά, αλλά το δρομολόγιό τους διακόπηκε στα Χάνια λόγω χιονόπτωσης.

Πέντε καθηγήτριες του Γυμνασίου Ζαγοράς και η νηπιαγωγός του 4ου Νηπιαγωγείου Ζαγοράς – Μακρυράχης δεν κατάφεραν να φθάσουν χθες το πρωί στα σχολεία τους.

Οι πέντε καθηγήτριες που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο προσεγγίζοντας στα Χάνια πέτυχαν την ώρα της χιονόπτωσης και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους. Εκαναν μεταβολή και παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ζαγοράς είχαν κενό τις ώρες των μαθημάτων που θα έκαναν με τις καθηγήτριες που επέστρεψαν στον Βόλο, αλλά τα υπόλοιπα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Κλειστό παρέμεινε το Νηπιαγωγείο Μακρυράχης. Οι γονείς των μικρών μαθητών ενημερώθηκαν εγκαίρως ότι η νηπιαγωγός δεν θα κατάφερνε να φθάσει στον προορισμό της εξαιτίας της χιονόπτωσης και παρέμειναν στο σπίτι.

Η εκπαιδευτικός έφθασε επίσης μέχρι τα Χάνια και αναγκάστηκε να επιστρέψει λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. «Οι εκπαιδευτικοί μας, ιδίως εκείνοι που υπηρετούν σε ορεινά χωριά και χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά για να φθάσουν στο σχολείο τους, διατρέχουν κίνδυνο σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Πέρυσι η νηπιαγωγός και πάλι σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες είχε ατύχημα στο ίδιο σημείο. Από τη Διεύθυνση η εντολή που υπάρχει είναι όταν μετακινούνται με ίδια μέσα να το κάνουν ώς εκεί που νιώθουν ασφαλείς. Σε διαφορετική περίπτωση να παίρνουν τη συγκοινωνία εφόσον υπάρχει. Πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν», εξήγησε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.

Τα υπόλοιπα σχολεία του νομού τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτούργησαν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου