ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναβρασμό για την κεραία στην οδό Κύπρου

σε-αναβρασμό-για-την-κεραία-στην-οδό-κύ-688934

Ανησυχία από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς – Το θέμα υπόψη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας καθώς επηρεάζει 2.500 μαθητές

Σε αναβρασμό βρίσκεται από προχθές ολόκληρη η σχολική κοινότητα στην Κύπρου, μετά την ενημέρωση που είχαν από κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ που βρίσκεται απέναντι από το σχολικό συγκρότημα των 3ου Γυμνασίου – 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα 1ο Γυμνάσιο – 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου και δύο Δημοτικά με σύνολο μαθητών πάνω από 2.500. Υπενθυμίζεται ότι προχθές κάτοικοι κινητοποιήθηκαν καταθέτοντας αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου και από εκεί κινήθηκαν προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΟΤΕ.

Ειδικά στο συγκρότημα των 3ου Γυμνασίου – 3ου Γενικού Λυκείου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ η ανησυχία είναι έντονη. «Ολους μας ανησυχούν αυτά που έχουμε ακούσει», ανέφερε ο διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου Δημήτρης Τσουλκανάκης ο οποίος ετοιμάζεται να συγκαλέσει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων προκειμένου να συζητήσει το θέμα.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες εκδηλώθηκαν από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, που μάλιστα ζήτησαν ενημέρωση τόσο από τον διευθυντή του σχολείου κ. Παν. Μανδράκη, όσο και από τον ίδιο τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος μίλησε μαζί τους μέσω τηλεφώνου σε ανοιχτή ακρόαση. Σημειώνεται ότι ο κ. Μανδράκης φρόντισε να ενημερώσει και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος.

Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε στους μαθητές ότι έχει ήδη ενημερωθεί τόσο από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων, όσο και από αντιπροσωπεία κατοίκων που τον επισκέφθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του και του παρουσίασε τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την οδό Κύπρου όπου είναι συγκεντρωμένες πολλές σχολικές μονάδες και σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη και από την κεραία.

Σε πρώτη φάση ο κ. Σαβελίδης συγκεντρώνει στοιχεία και στη συνέχεια θα έρθει σε συνεννόηση με τον ομόλογό του της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Γιώργο Πολύζο, καθώς στην ακτίνα εκπομπής της κεραίας υπάρχουν και σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας.

Το πιθανότερο θα είναι οι δύο διευθυντές Εκπαίδευσης να απευθυνθούν στην Εισαγγελία Βόλου. «Ηδη διαχειριζόμαστε το θέμα. Η Δ.Δ.Ε. επιβεβαιώνει ότι εξετάζουμε ενδελεχώς το ζήτημα και θα ενεργήσουμε άμεσα για να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών μας», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου