Εδωσε «φτερά» στο όνειρο

εδωσε-φτερά-στο-όνειρο-693725

Της Ελένης Χάνου

«Ο Αη – Βασίλης ήρθε φέτος νωρίτερα για τα παιδιά με αναπηρίες που φοιτούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου και ήρθε από το… λιμάνι. Το δώρο του για τους μαθητές είναι η χορηγία ποσού 60.000 ευρώ που θα διατεθεί για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, 24 θέσεων, που θα διασφαλίσει τις μετακινήσεις των μαθητών με αναπηρίες από και προς το σχολείο, αλλά και στις εξωτερικές δράσεις που αναπτύσσουν στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος», έγραψε το ρεπορτάζ.

Και πρόκειται για μία πραγματικά γενναιόδωρη κίνηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές του, έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο προς την πόλη, συμβάλλοντας στον «Μαραθώνιο Αγάπης για τον μαθητή με Αναπηρία».

Η γενναιοδωρία του Ο.Λ.Β. δεν διατυμπανίστηκε, δεν «φούσκωσε». Με μια λιτή ανακοίνωση έγινε γνωστή η χορηγία προς τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες, που δείχνει ταπεινότητα και σεμνότητα και πάνω απ’ όλα σεβασμό στην προσπάθεια που γίνεται.

Όπως με σεβασμό και διακριτικότητα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. κ.κ. Γ. Τοζίδης και Παντ. Σκάγιαννης αντίστοιχα χειρίστηκαν όλο το ζήτημα.

Όταν ενημερώθηκαν για την προσπάθεια, ζήτησαν από τον σύλλογο γονέων να συντάξει μία επιστολή, έγινε η απαραίτητη έρευνα αγοράς, το αίτημα τέθηκε υπόψη του διοικητικού συμβουλίου και ομόφωνα τα μέλη της διοίκησης ψήφισαν θετικά.

Και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη χορηγία ήρθε να δώσει «φτερά» στο όνειρο του συλλόγου γονέων, που λίγο έλειψε να… σβήσει. Όταν ξεκινούσε η καμπάνια το κόστος του λεωφορείου ήταν 65.000 ευρώ. Ωστόσο, όταν επιχειρήθηκε να ζητηθούν τα ακριβή τεχνικά του χαρακτηριστικά, ο σύλλογος ενημερώθηκε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο εξαντλήθηκε, το τελευταίο λεωφορείο αγοράστηκε και το νέο μοντέλο που θα βγει κοστίζει μαζί με τον ΦΠΑ 97.000 ευρώ.

Εκεί που φάνηκε να σβήνουν οι ελπίδες, ήρθε η χορηγία του Ο.Λ.Β. και έδωσε ξανά προοπτική στον «Μαραθώνιο Αγάπης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου