ΤΟΠΙΚΑ

Χορός όλο… Φλόγα

χορός-όλο-φλόγα-694619

Από την Κοινωνική Σχολή Χορού για τα παιδιά με καρκίνο

Δέκα πέντε χορευτές της Κοινωνικής Σχολής Βόλου της εθελόντριας Γεωργίας Μπουδαλάκη θα παρουσιάσουν μία χορευτική παράσταση όλο… Φλόγα αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στη Λέσχη Βόλου.

Μαθητές που παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα χορού στο Κοινωνικό Κέντρο της Ν. Δημητριάδος, όπου έχει βρει στέγη η Κοινωνική Σχολή Χορού, θα στείλουν μέσα από τον χορό το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή σε τρυφερή ηλικία, αλλά και στους γονείς τους άγρυπνους φύλακες – αγγέλους.

«Χορός όλο… Φλόγα» είναι ο τίτλος της χορευτικής παράστασης που θα πραγματοποιηθεί και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα».

Σύμφωνα με την ιδρύτρια της Κοινωνικής Σχολής Χορού, την 22χρονη Βολιώτισσα Γεωργία Μπουδαλάκη, οι πρόβες αυτές τις ημέρες είναι εντατικές ενόψει της παράστασης που θα δοθεί και στην οποία θα παρουσιαστούν χοροί που διδάσκονται στη σχολή, όπως zumba, oriental, latin, σύγχρονος, καποέιρα.

Η παράσταση θα γίνει μετά από επαφή που είχε η πρόεδρος της «Φλόγας» Ντίνα Τριανταφύλλου με την 22χρονη Βολιώτισσα που δίνει μαθήματα εθελοντισμού και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, αλλά και λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα από τα οποία θα διατεθούν επίσης για την ενίσχυση του ταμείου της «Φλόγας».

Η χορευτική παράσταση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Μία πρώην μαθήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου που παρακολούθησε δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα ενόψει πανελλαδικών και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, αποφάσισε να «ανταποδώσει» στην πόλη ιδρύοντας Κοινωνική Σχολή Χορού για παιδιά και ενήλικες που δεν θα είχαν διαφορετικά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μαθήματα χορού. Αυτοί οι μαθητές με τη σειρά τους χορεύουν για να ενισχύσουν τα παιδιά της «Φλόγας» στον δύσκολο και άνισο αγώνα τους για τη ζωή.

17 μαθητές με αναπηρίες φέτος στη Σχολή

Παράλληλα με τις πρόβες για τη χορευτική παράσταση, συνεχίζονται τα μαθήματα στην Κοινωνική Σχολή Χορού, που αριθμεί φέτος 25 μαθητές όλων των ηλικιών και επιπλέον 17 παιδιά με αναπηρίες, αλλά και από το Ορφανοτροφείο Βόλου και την Κιβωτό του Κόσμου που μαθαίνουν παιδικό latin.

Ειδικά για τα παιδιά με αναπηρίες και τα παιδιά των δύο δομών τα μαθήματα, μία νέα υπηρεσία της σχολής, γίνονται κάθε Δευτέρα στις 7 το απόγευμα και όπως επισημαίνει η κ. Μπουδαλάκη το χαίρονται και τους βοηθά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου