ΤΟΠΙΚΑ

Χαμόγελα αισιοδοξίας για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου

χαμόγελα-αισιοδοξίας-για-το-λεωφορεί-695818

Ωστόσο ο «Μαραθώνιος Αγάπης» συνεχίζεται για τη συγκέντρωση του ποσού για την αγορά του ειδικού οχήματος που θα δώσει ελευθερία κινήσεων σε μαθητές με αναπηρίες

«Είμαστε ευτυχισμένοι». Με αυτή τη φράση η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες Ράνια Καρανικόλα εξέφρασε χθες την ευγνωμοσύνη της προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, που έφερε τον Αη – Βασίλη νωρίτερα για τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου. Η χορηγία ποσού ύψους 60.000 ευρώ που ανακοινώθηκε προχθές από τον Ο.Λ.Β. φέρνει πιο κοντά τον Σύλλογο σε ένα όνειρο δεκαετίας, στην απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου 24 θέσεων για τη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες τόσο στο σχολείο, όσο και στις εξωτερικές σχολικές δράσεις.

Η απόκτηση του λεωφορείου, που θα δώσει αυτονομία και ελευθερία κινήσεων στους μαθητές με αναπηρίες που παρακολουθούν μαθήματα στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, ήταν ένα όνειρο ετών και φέτος ξεκίνησε συστηματική προσπάθεια για την απόκτησή του. Από τα μέσα περίπου Οκτωβρίου ο Σύλλογος ένωσε τις δυνάμεις του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον Σύλλογο Γονέων του Δήμου Βόλου, ξεκινώντας έναν «Μαραθώνιο Αγάπης για τον μαθητή με αναπηρία», προκειμένου μέσα από δωρεές, μικρές και μεγαλύτερες, να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του λεωφορείου. Ενας «Μαραθώνιος» που δεν σταματά στη συγκεκριμένη χορηγία.

Αρχικά, σύμφωνα με την κ. Καρανικόλα, είχε εντοπιστεί λεωφορείο που ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές και το οποίο στοίχιζε 65.000 ευρώ. Ωστόσο, σε πρόσφατη εκ νέου αναζήτηση διαπιστώθηκε ότι πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο κι ότι το επόμενο που θα εκδοθεί θα είναι ακριβότερο. Θα κοστίζει 77.000 προ ΦΠΑ, που σημαίνει ότι η τελική αξία του θα φθάσει στις 97.000 ευρώ περίπου.

Η εξέλιξη δοκίμασε την αισιοδοξία του Συλλόγου που προσωρινά πίστεψε ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τον στόχο, μέχρι που ανακοινώθηκε η γενναία χορηγία από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Το ποσό των 60.000 ευρώ έρχεται να προστεθεί στον «κουμπαρά» στον οποίο έχουν ήδη συγκεντρωθεί 17.700 ευρώ από αγορές κουπονιών και μικρότερες ή μεγαλύτερες δωρεές από πολίτες, επιχειρήσεις, αλλά και από τα ίδια τα σχολεία που έχουν ενεργοποιηθεί και διοργανώνουν εκδηλώσεις διαθέτοντας τα έσοδά τους στον «Μαραθώνιο Αγάπης».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε τελικώς να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο «Μαραθώνιος Αγάπης» συνεχίζεται και είμαστε ευγνώμονες ακόμη και για το ευρώ που διαθέτει κάθε πολίτης», σημείωσε η κ. Καρανικόλα τονίζοντας ότι όταν αποκτηθεί το λεωφορείο θα αναγράφεται σε αυτό ότι προήλθε «από δωρεά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και συμπολιτών μας».

Το επόμενο διάστημα είναι αρκετό κρίσιμο για τη συγκέντρωση του συνολικού ποσού που απαιτείται και ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική η έκθεση φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένη Παπαθανασίου, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Εξωραϊστική, αλλά και η εκδήλωση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, στις 21 Δεκεμβρίου, στο «Ξενία», καθώς το σύνολο των εσόδων των δύο εκδηλώσεων θα διατεθεί στον «Μαραθώνιο Αγάπης».

Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Η είδηση της δωρεάς από τον Ο.Λ.Β. χάρισε πλατιά χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλους όσοι συμμετέχουν στον «Μαραθώνιο Αγάπης».

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζει «την ικανοποίησή της για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, να συμμετάσχει στη δαπάνη για την αγορά ειδικά διασκευασμένου σχολικού λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την ευαισθησία και την κοινωνική υπευθυνότητα των μελών του ΔΣ του Οργανισμού. Η πράξη αυτή αποτελεί μία τεράστιας σημασίας υπέρβαση, μια ενέργεια παράδειγμα για όλους τους οργανισμούς και φορείς κοινής ωφέλειας, ειδικά τις εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης τις οποίες βιώνουμε.

Η σημασία της ενέργειας αυτής επαυξάνεται αν σκεφτεί κανείς ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας στην πόλη μας, ο φορέας ο οποίος θεσμικά και δεοντολογικά οφείλει να επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς, επέδειξε πρωτόγνωρη αδιαφορία.

Αυτή η πράξη έρχεται να συμπληρώσει καθοριστικά τις προσπάθειες πλήθους ευαισθητοποιημένων πολιτών, γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών οι οποίοι συμμετέχοντας στον «Μαραθώνιο Αγάπης», με επίκεντρο τα σχολεία της Μαγνησίας, ανέδειξαν, αναδεικνύουν και θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν ότι ο ανθρωπισμός δε λείπει από την κοινωνία μας.

Η απόφαση αυτή των μελών του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, εκτός του ότι είναι άξια συγχαρητηρίων για το πνεύμα και τον σκοπό της, είμαστε σίγουροι ότι θα διδάξει τους μαθητές μας ότι οι δράσεις σεβασμού της αναπηρίας και της διαφορετικότητας ενάντια στον αποκλεισμό συνανθρώπων μας στο πλαίσιο της κοινωνικής ωφέλειας και ευθύνης, πρέπει να αποτελεί βασική επιδίωξη της χρηστής δημόσιας διοίκησης και θα αποτελέσει για αυτούς παράδειγμα όταν σε λίγα χρόνια θα αναλάβουν τη σκυτάλη της στελέχωσής της».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου