Ο κόσμος δίνει «ψυχή»

ο-κόσμος-δίνει-ψυχή-700446

Της Ελένης Χάνου

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε για μία ακόμη χρονιά ο Βόλος, στη φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης, την οποία παρακολούθησαν από κοντά χιλιάδες δημότες και επισκέπτες και ακόμη περισσότεροι «ζωντανά» από κάθε γωνιά της χώρας μέσω δορυφόρου.

Η Ελένη Φουρέιρα και ο Κωνσταντίνος Αργυρός λάμπρυναν τη φετινή βραδιά έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει 181 εκδηλώσεις για κάθε γούστο επί 39 συνεχόμενες ημέρες.

Η αποκάλυψη του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στον Βόλο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να συνδυάζεται με μεγάλα ονόματα της show biz. Η Φαίη Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα το 2014, η Μαρία Μπεκατώρου με τον Κ. Μαρτάκη το 2015, ο Σάκης Ρουβάς το 2016, η Ελενα Παπαρίζου το 2017.

Ολοι τους προσωπικοί φίλοι του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου που αποδέχθηκαν τις προσκλήσεις που τους απευθύνθηκαν και ήρθαν να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τις τελετές έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Η παρουσία των καλλιτεχνών, το επίσημο άναμμα των φώτων, τα βεγγαλικά, ο χριστουγεννιάτικος περίπατος κάτω από τον μπλε ουρανό, είναι πλέον παράδοση στην πόλη την τελευταία πενταετία.

Και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερος κόσμος συμμετέχει στις εκδηλώσεις που καθιστούν όλη την πόλη μια γιορτή. Η συμμετοχή του κόσμου είναι το στοιχείο που δίνει «ψυχή» στις εκδηλώσεις και τις καθιστά λαμπερές. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά, νέοι, μεσήλικες, ακόμη και ηλικιωμένοι συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση με ενθουσιασμό. Και από την αυξανόμενη συμμετοχή αποδεικνύεται πόση ανάγκη υπάρχει να βγει ο κόσμος να διασκεδάσει, να συμμετέχει στη γιορτή, να μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι εικόνες δε που ταξιδεύουν από τον στολισμένο Βόλο, τον πλημμυρισμένο από κόσμο, αποτελούν «ζωντανή» διαφήμιση της πόλης, ένα ανοιχτό προσκλητήριο σε επισκέπτες να έρθουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων, να νιώσουν τη γιορτινή διάθεση που είναι διάχυτη παντού, να γίνουν «κομμάτι» της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου