ΤΟΠΙΚΑ

Βιοπαλαιστής από την Αγριά αποφοίτησε οικονομολόγος

βιοπαλαιστής-από-την-αγριά-αποφοίτησ-702005

Επέστρεψε στα αμφιθέατρα μετά από χρόνια για να μπορέσει να βρει καλύτερη εργασία – Μητέρα δύο παιδιών και δις πτυχιούχος η αριστούχος του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης

Με το πτυχίο του οικονομολόγου στα χέρια και τον έπαινο για τον δεύτερο καλύτερο βαθμό αποφοίτησης από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ένας βιοπαλαιστής από την Αγριά ελπίζει σε μια καλύτερη θέση εργασίας και μέλλον. Ο λόγος για τον Σωτήρη Πίσσαρη που χθες στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με βαθμολογία 9,06 – άριστα.

«Ημουν απόφοιτος του παλιού ΤΕΛ και έκτοτε εργάστηκα σε διάφορα σούπερ μάρκετ. Λόγω όμως της κρίσης και της ανεργίας αποφάσισα να ξαναπάω στο σχολείο και να δοκιμάσω την τύχη μου από διαφορετική θέση. Πήγα στο Εσπερινό Λύκειο απ’ όπου αποφοίτησα με βαθμό 19,7, έδωσα εξετάσεις και πέρασα με την πρώτη στη σχολή που ήθελα, στο Οικονομικό. Αποφοίτησα στα τέσσερα χρόνια και σήμερα (σ.σ. χθες) πήρα το πτυχίο μου», περιγράφει την επιστροφή του στα αμφιθέατρα ο κ. Πίσσαρης.

Για τον ίδιο, το πτυχίο θα αποτελέσει το «όπλο» στη «μάχη» της εξεύρεσης μιας καλύτερης και σταθερής εργασίας προκειμένου να μπορέσει να σχεδιάσει το μέλλον του, να κάνει τη δική του οικογένεια.

Βολιώτισσα η αριστούχος του ΤΟΕ

Βολιώτισσα διάβασε τον όρκο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος». Πρόκειται για τη Μαρία – Ελένη Σφάκα που αποφοίτησε με βαθμό 9,16.

Όπως περιέγραψε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου. «Η επιλογή του Βόλου για τις σπουδές ήταν αναγκαστική λύση λόγω οικονομικών», σχολιάζει η αριστούχος που δεν κάμφθηκε από τις δυσκολίες της ζωής και που ως νέα οικονομολόγος πλέον θα επιχειρήσει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου οικονομικού περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Μητέρα και δις πτυχιούχος η αριστούχος Προσχολικής Αγωγής

Μία νεαρή μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 10 και 12 ετών από τη Λάρισα και ήδη πτυχιούχος ξένων γλωσσών, είναι η αριστούχος με βαθμό 9,43 απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εκφώνησε χθες τον όρκο ενώπιον των συμφοιτητών της.

Πρόκειται για τη Λεμονιά Παρδάλη που αποφάσισε να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο παρά τις οικογενειακές, αλλά και επαγγελματικές της υποχρεώσεις ως εργαζόμενη στον τομέα των ξένων γλωσσών. Μοίρασε τη ζωή της μεταξύ Λάρισας όπου ζει και εργάζεται και Βόλου όπου σπούδαζε με στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις της για τη δουλειά της.

Χθες συγκινημένη παρέλαβε το πτυχίο και τον έπαινό της. «Είναι ένα ταξίδι που τελείωσε, ένα κύκλος που ολοκληρώθηκε και ήταν πραγματικά μια πολύ συγκλονιστική εμπειρία. Δεν σταματάω να έχω βλέψεις για το μέλλον, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσω και σε άλλο επίπεδο τις σπουδές μου», είπε η ίδια.

Ο μοναδικός νηπιαγωγός

Τη… γυναικοκρατία του Τμήματος «έσπασε» ο μοναδικός χθες στο Τμήμα απόφοιτος νηπιαγωγός, ο Κερκυραίος Χρήστος Κονισπολιάτης, που ετοιμάζεται να συνεχίσει τις σπουδές του και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

«Δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες νηπιαγωγοί σε σχέση με τους άνδρες. Αλλα προσφέρει ο ένας, άλλα ο άλλος, αλλού μειονεκτεί η γυναίκα, αλλού ο άνδρας, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας από την πλευρά του έχει πολλά να δώσει και το φύλο δεν είναι εμπόδιο ούτε στη στοργή, ούτε στην πειθαρχία, ούτε στη μάθηση», δήλωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου