ΤΟΠΙΚΑ

Σε ομηρία εργαζόμενοι και καθαριότητα στον Βόλο

σε-ομηρία-εργαζόμενοι-και-καθαριότητ-704819

Στον Δήμο Βόλου 37 εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα βρίσκονται στην ανασφάλεια και η Υπηρεσία αγωνιά πώς θα βγουν οι βάρδιες αποκομιδής

Μαρτύριο χωρίς τέλος για εργαζόμενους και Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου η προκήρυξη 3/Κ μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι προσωρινά διοριστέοι στις Υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Το οκτάμηνο της σύμβασης λήγει σε λίγες ημέρες, μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, με 37 εργαζόμενους να ζουν στην αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον και την ίδια την Υπηρεσία να μπαίνει σε περίοδο ανασφάλειας για την ομαλή λειτουργία του τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Το πρόβλημα με τη λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων των προσωρινών διοριστέων αφορά στο σύνολο των Δήμων της χώρας.

Στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου είχαν ζητηθεί 75 άτομα μόνιμο προσωπικό. Προσωρινά διοριστέοι εγκρίθηκαν 37 που στο σύνολό τους απασχολούνται στα απορριμματοφόρα είτε ως οδηγοί, είτε ως συνοδοί για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αυτή την περίοδο κι ενόψει της λήξης της συμβάσεων, οι 37 εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν τις άδειές τους. Όμως όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος, συναισθανόμενοι το πρόβλημα που θα προκύψει, θα εργαστούν και θα πληρωθούν την άδειά τους με εξαίρεση ελάχιστα άτομα.

Το πρόβλημα όμως θα φανεί μετά τις 10 Δεκεμβρίου, οπότε και οι συμβάσεις λήγουν και οι οριστικοί πίνακες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση τι θα γίνει με τη λήξη των συμβάσεων. Θα ανανεωθούν; Για πόσο; Και πότε θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες;», αναφέρει ο κ. Πράττος.

Χθες πάντως, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει μικρή παράταση συμβάσεων των προσωρινά διοριστέων προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων και κατ’ επέκταση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Εκτιμάται δε ότι οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου προκειμένου από το νέο έτος να γίνουν οι οριστικές προσλήψεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου