ΤΟΠΙΚΑ

Υπό διερεύνηση πρόθεση μαθητικής κατάληψης για το Μακεδονικό

υπό-διερεύνηση-πρόθεση-μαθητικής-κατ-704911

Ενταση επικράτησε χθες σε κεντρικό Γυμνάσιο της πόλης, όταν μαθητές γνωστοποίησαν στη διεύθυνση του σχολείου την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη για το Μακεδονικό.

Από τη διεύθυνση του σχολείου φέρεται να μεταφέρθηκε στους μαθητές ότι αν προχωρήσουν σε κατάληψη δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδρομή.

Το θέμα όμως πήρε προεκτάσεις και έφθασε τόσο υπόψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που χθες το απόγευμα συνεδρίασε σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.

Κι αυτό γιατί η πρόθεση των μαθητών να προχωρήσουν σε κατάληψη ήρθε να συμπέσει με καταγγελία, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέροντας ότι «το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία».

Αν μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου παρακινήθηκαν για την κατάληψη δεν έχει γίνει γνωστό, βρίσκεται όμως υπό διερεύνηση τόσο από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, όσο και από την τοπική ΕΛΜΕ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου