ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε ο δρόμος από Ζαγορά προς Πουρί

κατέρρευσε-ο-δρόμος-από-ζαγορά-προς-πο-706959

Σαν χάρτινος… πύργος κατέρρευσε χθες νωρίς το πρωί ολόκληρη η δεξιά λωρίδα του δρόμου που οδηγεί από τη Ζαγορά προς το Πουρί. Ο δρόμος «χάθηκε» και μαζί του συμπαρασύρθηκε προς τη ρεματιά που βρίσκεται από την κάτω πλευρά ολόκληρο τοιχίο 20 μέτρων. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 χθες το πρωί και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κίνηση οχημάτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς, Αποστόλη Κοντογιώργο, ήταν ένα από τα σημεία του οδικού δικτύου τα οποία είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου. Στο σημείο είχαν γίνει πρόχειρες αποκαταστάσεις εν αναμονή των μόνιμων έργων.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, ο δρόμος είχε αρχίσει να «κάθεται». «Το σημείο παρουσίαζε καθίζηση περίπου δέκα εκατοστά. Το Σαββατοκύριακο με τις μεγάλες βροχές και προχθές το βράδυ, η κατάσταση επιδεινώθηκε και χθες το πρωί ο δρόμος κατέρρευσε», περιγράφει ο κ. Κοντογιώργος.

Στον δρόμο έμεινε μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας, ωστόσο ο αντιδήμαρχος απαγόρευσε στο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας που εκτελεί δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών προς το σχολείο, να διέλθει από το σημείο για να πάρει τους μαθητές από το Πουρί, λόγω επικινδυνότητας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να πάνε στο σχολείο με μεταφορικά μέσα των γονιών τους και άμεσα ειδοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Συνεργεία έσπευσαν επί τόπου και ξεκίνησαν αποκαταστάσεις. Ο δρόμος δεν έκλεισε εντελώς, αλλά η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. «Εκτιμούμε ότι έως και σήμερα το πρωί το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί. Χρειάζεται όμως άμεσα να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα», υπογράμμισε ο κ. Κοντογιώργος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου