ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός αποθηκών το αλάτι στον Δήμο Βόλου

εκτός-αποθηκών-το-αλάτι-στον-δήμο-βόλο-706971

Σε ετοιμότητα Υπηρεσίες και φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα

Τριακόσιους τόνους αλάτι έχει προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο, δεν υπάρχουν όμως αποθήκες για να αποθηκευτεί. Η ποσότητα του αλατιού τοποθετείται σε οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή απέναντι από τα Σφαγεία και απλώς σκεπάζεται με νάιλον κάλυμμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ιδιωτικών μηχανημάτων που επιστρατεύονται για τον αποχιονισμό κ. Ι. Χατζηπαρασίδης υπογράμμισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Βόλου ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το αλάτι. Δεν υπάρχει διαθέσιμη αποθήκη. Κι αν βραχεί δεν μπορεί να πέσει από τα μηχανήματα που μπουκώνουν».

Αποθήκες υπάρχουν στον χώρο του λιμανιού, ωστόσο όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος επικρατεί… άβατο. «Το λιμάνι είναι… Βατοπέδι. Ακόμη και για να περάσουν μηχανήματα στον χώρο πρέπει να επιδείξουν καμιά δεκαριά έγγραφα», είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αποθήκευση του αλατιού σε χώρους στο Πεδίον του Αρεως, προκειμένου να μην «αχρηστευτεί» η χύδην ποσότητα.

Ο Δήμος Βόλου δήλωσε ετοιμοπόλεμος μέσω του αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού Θάνου Θεοδώρου για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της χειμερινής περιόδου και σε ενδεχόμενα φαινόμενα πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου ο Δήμος έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό κονδύλι 500.000 ευρώ για την πολιτική προστασία.

«Εχουμε πλήρη καταγραφή των μηχανημάτων ιδιωτών που μπορούμε να διαθέσουμε σε περίπτωση ανάγκης. Εχουμε αποστείλει 48 προσκλήσεις σε ιδιώτες», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Σταυρούλα Παπαθανασίου υπογράμμισε την ετοιμότητα μέσων και προσωπικού και ζήτησε συνεργασία και σωστή ενημέρωση προκειμένου να οργανώνονται σωστά οι επιχειρήσεις.

Στη σύσκεψη ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Β. Λιακόπουλος αναφέρθηκε στα σημεία της πόλης για τα οποία υπάρχει πάντα επιφυλακή για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων, όπως οι περιοχές Τσαλαπάτα, Νεάπολης, Αγ. Παρασκευής, Παγασών και Παλαιών. Σε περίπτωση χιονοπτώσεων ο κ. Λιακόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, αλλά και ενημέρωσης των ίδιων των πολιτών προκειμένου όλοι να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Ζήτημα σωστής ενημέρωσης έθεσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Δημ. Λιβογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές έχει χτυπήσει λάθος συναγερμός και έχουν απασχοληθεί δυνάμεις εκεί που δεν απαιτείται.

Στο πλευρό του ο Δήμος Βόλου θα έχει όλες τις δυνάμεις, 111 Πτέρυγα Μάχης, 9η ΜΚΣΕ, πεζοναύτες, Αστυνομία, Κεντρικό Λιμεναρχείο, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΜΒ.

Προβλήματα

Ο προϊστάμενος του Πολυδύναμου Κέντρου Πορταριάς – Ιωλκού Αλέκος Μεταφτσής έθεσε ζήτημα καθαρισμού των ρείθρων στο οδικό δίκτυο Βόλου – Ζαγοράς από την Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να μην προκαλείται πρόβλημα από τα νερά που «πηδούν» στο οδόστρωμα και παγώνουν με αποτέλεσμα να σχηματίζεται παγετός.

Μίλησε επίσης για επικινδυνότητα του δρόμου πάνω από την Ανακασιά, όπου σημείο του οδοστρώματος έχει υποχωρήσει και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων κινδυνεύει και το υπόλοιπο τμήμα.

Θέμα άμεσης διακομιδής των αιμοκαθαρόμενων στο Νοσοκομείο έθεσε εκπρόσωπος της περιοχής από την Αγριά, τονίζοντας ότι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν 8 – 10 αιμοκαθαρόμενοι που θα πρέπει να έχουν άμεση και έγκαιρη πρόσβαση στο Νοσοκομείο για μη χάνουν τα ραντεβού τους.

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων: Δεν είμαστε ζητιάνοι

Πανταχού παρόντες οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη βοήθεια ανθρώπων, χωρίς όμως πόρους.

Το θέμα έθεσε εκ νέου ο εκπρόσωπος της ΛΕΔ Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι θα πρέπει να προβλεφθεί κονδύλι για καύσιμα για τα οχήματα των εθελοντών.

«Εχουμε αντλίες, δύο διασωστικά 4Χ4, φουσκωτό, εκπαιδευμένο προσωπικό. Είμαστε έτοιμοι και δοκιμασμένοι. Το θέμα είναι τα καύσιμα. Να μη φθάνουμε στο σημείο να ψάχνουμε πώς θα γεμίσουμε με πλάγιους τρόπους έστω και 20 λίτρα για να κινηθούν τα οχήματα. Δεν είμαστε ζητιάνοι, ούτε όμως μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας. Το κάνουμε 18 χρόνια», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου