ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΦΕΚ το νέο χωροταξικό Θεσσαλίας

στο-φεκ-το-νέο-χωροταξικό-θεσσαλίας-706982

Ο Αλατάς παραμένει στη γ΄ ζώνη και ο Δήμος θα ζητήσει τροποποίηση με υπουργική απόφαση – Στο ΣΥΠΟΘΑ οι συντελεστές δόμησης

Στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης) δημοσιεύτηκε με την απόφαση 269 η αναθεώρηση του περιβαλλοντικού χωροταξικού σχεδιασμού Θεσσαλίας, με την οποία καταργείται ο σχεδιασμός του 2003. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου, παρά τις αντιδράσεις και το επικείμενο, στις 5 Δεκεμβρίου, ραντεβού του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Νίκ. Φορτούνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη για το επίμαχο θέμα της τουριστικής επένδυσης στον Αλατά. Ο πρώτος θα ζητούσε αλλαγή ζώνης από την γ’ στην α’ για τον Αλατά προκειμένου να μην καταδικαστεί από το νέο χωροταξικό η τουριστική επένδυση στη νησίδα.

Η απόφαση όμως δημοσιεύτηκε με τον Αλατά να παραμένει στη γ’ ζώνη όπως εμφανίζεται στο πρώτο υπόμνημα του χωροταξικού, όπου η νησίδα κατατάσσεται στις περιοχές «ιδιαίτερου χαρακτήρα».

Για το θέμα ο κ. Φορτούνας που έχει πλέον στα χέρια του εγκεκριμένη τη μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ (σχέδιο οικιστικής οργάνωσης ανοιχτών πόλεων) Τρικερίου- Αλατά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας θα ζητήσει από τον υπουργό αλλαγή του συγκεκριμένου «σημείου» του χωροταξικού με υπουργική απόφαση, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον της επένδυσης από όλες τις πλευρές.

Κρίσιμη ως προς την «τύχη» της επένδυσης θα είναι εξάλλου και η συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων). Στο συμβούλιο θα εξεταστεί το θέμα των συντελεστών δόμησης και από την απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί και το μέλλον της τουριστικής επένδυσης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου