ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω e-mail η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ

μέσω-e-mail-η-αποστολή-των-λογαριασμών-της-δ-707173

«Η δικαστική μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αποδίδει καρπούς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ – Αλλάζει ο τρόπος αποστολής λογαριασμών

Ζήτημα διαπραγμάτευσης της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ έθεσαν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2019. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο κ. Ιωσήφ Παλάντζα «θα μπορούσαν από το 2014 να είχαν γίνει άλλες ενέργειες από τη ΔΕΥΑΜΒ και να μην φθάσει το ποσό που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ στα 9,2 εκατ. ευρώ».

Ο δικαστικός αγώνας που δίνει η ΔΕΥΑΜΒ εναντίον της ΕΡΓΗΛ προκειμένου να διαφυλάξει τα ταμεία, αλλά και την ίδια τη λειτουργία της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα.

Χθες, όμως, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2019, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ιωσήφ Παλάντζας έθεσε ζήτημα υψηλών αμοιβών των δικηγόρων που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ.

«Αυτά τα δύο χρόνια που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμα για την ίδια την ύπαρξη της Επιχείρησης, αν το έχετε πάρει χαμπάρι. Τα μοναδικά μας πολεμοφόδια είναι οι δικηγόροι μας. Βλέπετε ότι οι ενέργειες που κάναμε έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν. Νομίζετε ότι εμείς θέλαμε να δαπανήσουμε τόσα χρήματα; Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε αλλιώς», απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου.

«Η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ είναι παλιά και δεν λέμε ότι φταίτε εσείς. Το ότι όμως έφθασε το ποσό της οφειλής στην ΕΡΓΗΛ στα 9,2 εκατ. ευρώ είναι αποτέλεσμα των διοικήσεων. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει άλλες ενέργειες από το 2014 και το ποσό να είναι μικρότερο», είπε ο κ. Παλάντζας, ενώ όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τη λήξη της συνεδρίασης επεσήμανε ότι η διοίκηση θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την ΕΡΓΗΛ.

Ο κ. Παλάντζας έθεσε επίσης ζήτημα υψηλών χρεώσεων της ΔΕΥΑΜΒ από τη ΔΕΗ. «Πρέπει να πιέσουμε μέσω της διοίκησης και των συνδικαλιστικών μας οργάνων να αλλάξει ο τρόπος τιμολόγησης της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν μπορεί να συνεχίσει να χρεώνεται με οικιακό αντί με εργοστασιακό τιμολόγιο», ανέφερε ο κ. Παλάντζας, με τον κ. Παπαευσταθίου να απαντά ότι όσες ενέργειες έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση, συνάντησαν «τοίχο».

Μέσω email η αποστολή των λογαριασμών

Μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσει τμηματικά αλλαγή στον τρόπο αποστολής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ προς τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ Νίκο Τουρναβίτη, το Τμήμα Κατανάλωσης έχει ήδη στη διάθεσή του εκπονημένο σχέδιο για την αποστολή των λογαριασμών στους καταναλωτές, αντί σε φακέλους με διανομείς, στα προσωπικά τους e-mail. «Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί και το κόστος των επιδόσεων που έχει αναλάβει εργολάβος», σχολίασε ο κ. Τουρναβίτης, απαντώντας σε παρατήρηση του κ. Παλάντζα ότι το ποσό των 471.000 ευρώ που προβλέπεται για τους λογαριασμούς είναι υψηλό και ότι την επίδοση θα μπορούσε να είχε αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ με ίδιο προσωπικό όπως γινόταν στο παρελθόν.

Η τελευταία παρατήρηση προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε ότι η περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑΜΒ έχει διπλασιαστεί μέσω του «Καλλικράτη» και ότι η επίδοση δεν μπορεί να καλυφθεί από τρεις υπαλλήλους όπως γινόταν στο παρελθόν.

«Δύο από τους υπαλλήλους που ήταν στη διανομή δεν είναι πλέον εν ζωή. Να τους αναστήσουμε;», αντέδρασε ο σύμβουλος Απ. Μαλαματίνης.

«Να προσλάβετε νέο προσωπικό», απάντησε ο κ. Παλάντζας με τον κ. Παπαευσταθίου να επισημαίνει ότι η πρόσληψη προσωπικού δεν εξαρτάται από τη διάθεση της ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου