ΤΟΠΙΚΑ

Μαμούθ σαν αληθινά… τα Χριστούγεννα στον Βόλο

μαμούθ-σαν-αληθινά-τα-χριστούγεννα-σ-709031

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση 600τ.μ. για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πλατεία Πανεπιστημίου – Ρομποτικά εκθέματα με ήχο και κίνηση μας ταξιδεύουν εκατομμύρια χρόνια πίσω

Μαμούθ ύψους τρεισήμισι μέτρων, μαχαιρόδοντες και γλυπτόδοντες, αλλά και οι σκληροτράχηλοι άνθρωποι της εποχής των παγετώνων που έδωσαν τη μάχη της επιβίωσης με τα άγρια θηρία… Ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο σε παγωμένο σκηνικό συνθέτουν την «Εποχή των Παγετώνων», το θεματικό πάρκο που θα λειτουργήσει στον Βόλο, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Το θεματικό πάρκο που θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Πανεπιστημίου από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, «θα αποτελέσει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον χρόνο και θα χαρίσει τη μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τα ζώα που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, στη γεμάτη μυστήρια Εποχή των Παγετώνων», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γ. Βλιώρα.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα νιώσουν επιβάτες μιας μοναδικής μηχανής του χρόνου, έτοιμοι για μεγάλες ανακαλύψεις, μέσα σε ένα χειμωνιάτικο, κατάλευκο, χριστουγεννιάτικο και παγωμένο σκηνικό χαμηλής θερμοκρασίας.

Ολοι θα δουν τους σκληροτράχηλους ανθρώπους εκείνης της εποχής να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης με τα άγρια θηρία. Επιπλέον θα γνωρίσουν και θα μάθουν από κοντά όλα τα μυστικά των μικρών, αλλά και των τεράστιων ζώων της Εποχής των Παγετώνων. Θα φτάσουν στο σημείο σχεδόν να αγγίξουν το τρίχωμα από τα μαμούθ, τους μαχαιρόδοντες, τους γλυπτόδοντες, τη μεγαλοπρεπή τίγρη, τον γιγάντιο κάστορα και άλλα… χαριτωμένα ζωάκια!

Πολλές είναι οι θεωρίες για τις κλιματικές αλλαγές που συντέλεσαν στο λιώσιμο των πάγων στον πλανήτη Γη… Τσουνάμι, μεγάλοι σεισμοί και υποβρύχια ηφαίστεια δημιούργησαν τις απαραίτητες συνθήκες. Προς το τέλος όμως της Εποχής των Παγετώνων, παρατηρήθηκε και εξαφάνιση πολλών, κυρίως γιγαντιαίων θηλαστικών. Ολα αυτά θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες τα Χριστούγεννα στον Βόλο.

Η έκθεση θα εκτείνεται σε 600 τ.μ. και θα περιλαμβάνει δύο μαμούθ, γλυπτόδοντα, σμιλόδοντα, γιγάντιο κάστορα, γιγάντιο βραδύποδα, βροντοθήριο, BabyMacrauchenia, τερατόρνιο, τριχωτό ρινόκερο, τέσσερις ανθρώπους της τότε εποχής, πάγους και σπηλιά για τους ανθρώπους, εκπαιδευτικό υλικό.

Τα πιο πάνω εκθέματα, με βάση τον παλαιοντολόγο Zhou Shiwu, ο οποίος κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Φυσικής Επιστήμης και το Βραβείο Επισκόπησης της Επιστήμης Σιτσουάν, αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα που είχαν τα ζώα και οι άνθρωποι την τότε εποχή. Ολοι οι επισκέπτες θα περιηγούνται στο πάρκο με τη βοήθεια των ξεναγών και ειδικών σημάνσεων. Η ξενάγηση θα περιλαμβάνει και διαδραστική παράσταση με 12 ηθοποιούς.

Τις οργανωτικές λεπτομέρειες για το στήσιμο του θεματικού πάρκου που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του την επόμενη εβδομάδα ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου