ΤΟΠΙΚΑ

Καταργούνται σχολεία Ειδικής Αγωγής

καταργούνται-σχολεία-ειδικής-αγωγής-709837

Πρόταση κατάργησης τεσσάρων Ειδικών Σχολείων στον νομό Μαγνησίας, που επί επτά και πλέον χρόνια δεν έχουν ούτε έναν μαθητή, αναμένεται να καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος. Ο εκπαιδευτικός χάρτης στον νομό και συγκεκριμένα το τμήμα που αφορά στην ειδική εκπαίδευση «συρρικνώνεται» απουσία μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, η μόνη αλλαγή που πρόκειται να προταθεί και βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, αφορά στην κατάργηση τεσσάρων ειδικών σχολικών μονάδων που δεν έχουν υποδεχθεί ούτε έναν μαθητή και δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μία ημέρα, τα τελευταία επτά χρόνια τουλάχιστον.

Πρόκειται για τα Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο κωφών και βαρήκοων στον Βόλο και τα δύο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία σε Βελεστίνο και Αλμυρό. «Οσα παιδιά υπάρχουν, αν υπάρχουν, εντάσσονται στα γενικής παιδείας σχολεία με βάση τη βούληση των γονιών τους», αναφέρει ο κ. Πολύζος.

Σε αντίθεση με την Πρωτοβάθμια, σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προετοιμάζεται πρόταση για έξι νέες εκπαιδευτικές δομές.

Η πρώτη αφορά στην ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στη Σκιάθου που θα λειτουργήσει αν εγκριθεί με δύο ειδικότητες, Οικονομίας – Διοίκησης και Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας» κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και στην ίδρυση παραρτήματος του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο Τρίκερι για τη λειτουργία Ναυτικού Τομέα, με αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Πρόταση στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα κατατεθεί και για τη δημιουργία νέας ειδικότητας μηχανοσυνθετών αεροσκαφών στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Επιπλέον μετά από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και των συλλόγων γονέων θα κατατεθεί πρόταση για την επανίδρυση του Γενικού Λυκείου Καναλίων που λειτουργεί με διαρκείς αναστολές κατάργησης και για την επανίδρυση των λυκειακών τάξεων σε Ευξεινούπολη και Πτελεό, όπου υπάρχουν μαθητές για να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου