ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη του Συντονιστικού συγκαλεί ο Δήμος Βόλου

σύσκεψη-του-συντονιστικού-συγκαλεί-ο-709862

Θωρακίζεται ενόψει χειμώνα ο Δήμος Βόλου για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων. Η περίοδος επιφυλακής έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Νοεμβρίου και ισχύει έως και τις αρχές Απριλίου και ήδη οι Υπηρεσίες προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από εκδήλωση καιρικών φαινομένων.

Μεθαύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο προκειμένου να επικυρώσει το μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό για την περίοδο 2018 – 2019 στον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, τα πλέον κρίσιμα σημεία στον Δήμο, όπου η πιθανότητα εκδήλωσης προβλημάτων είναι αυξημένη, είναι ο άξονας Βόλος – Άνω Βόλος – Πορταριά – Μακρινίτσα – Μελισσάτικα – Γλαφυρές – Παλιούρι – Σέσκλο – Αγ. Λαυρέντιος – Λεχώνια – Δράκεια – Αγριά.

Στη σύσκεψη, εκτός των άλλων, αναμένεται να επικαιροποιηθεί η λίστα των εθελοντών, αλλά και των Υπηρεσιών με τις οποίες ο Δήμος θα βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, ΔΕΔΔΗΕ, Λιμεναρχείο κ.ά.), όπως και των ιδιωτών που τίθενται σε επιφυλακή. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου διαθέτει λίστα με δέκα υδροφόρες ιδιωτών και 24 αποχιονιστικά μηχανήματα ιδιωτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου