ΤΟΠΙΚΑ

Μάστιγα οι παράνομες πινακίδες στον Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου

μάστιγα-οι-παράνομες-πινακίδες-στον-δ-712171

Πρόταση για την αποξήλωσή τους καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζαφείρης

Διαστάσεις… μάστιγας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τείνει να πάρει το φαινόμενο με τις διαφημιστικές πινακίδες επιχειρήσεων που ξεφυτρώνουν πάνω σε δρόμους, αλλά και με αυτές που τοποθετούνται παράνομα στα ειδικά ξύλινα σταντ που υπάρχουν στις εισόδους των οικισμών. «Οι παράνομες πινακίδες ακόμη και καταλυμάτων που διατίθενται προς ενοικίαση μέσω RBNB θίγουν τα συμφέροντα των νόμιμων επιχειρήσεων που καταβάλλουν δημοτικά τέλη και τέλη παρεπιδημούντων», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο κ. Ζαφείρης πρόκειται να καταθέσει πρόταση για την απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων οι οποίες έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα κατά μήκος του οδικού δικτύου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, το διαπιστωμένο πρόβλημα της σήμανσης στο Ανατολικό Πήλιο επιτείνει και η παράνομη τοποθέτηση πινακίδων επιχειρήσεων. «Οποιος θέλει βγάζει μία διαφημιστική πινακίδα, ξύλινη, σιδερένια, φωτιζόμενη ή μη και την τοποθετεί εκεί που τον βολεύει. Πολλές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί ανεξέλεγκτα στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κίνδυνοι για την ασφάλεια της κυκλοφορίας», επισημαίνει.

Δεν είναι όμως μόνο οι ταμπέλες πάνω στους δρόμους. Στις εισόδους των παλιών Καποδιστριακών Δήμων υπάρχουν ξύλινα stand προκειμένου εκεί να διαφημίζονται τουριστικές επιχειρήσεις. «Όμως ακόμη κι εκεί πάνε και βάζουν δικές τους πινακίδες «αλεξιπτωτιστές» που εκμεταλλεύονται έναν χώρο σε βάρος των νομίμων επιχειρήσεων που καταβάλλουν τέλη στα δημοτικά ταμεία», προσθέτει ο κ. Ζαφείρης.

Ο δημοτικός σύμβουλος εξηγεί ότι στο δήμο υπάρχει επικαιροποιημένο μητρώο επιχειρήσεων, βάσει του οποίου θα πρέπει να γίνει έλεγχος στα ξύλινα σταντ και επιπλέον να ελεγχθεί και κατά πόσο οι πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους είναι νόμιμες. «Οσες διαπιστωθεί ότι είναι παράνομες θα πρέπει να ξηλωθούν» τονίζει επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο έχει αυξητική τάση.

Ελεγχος στα ρείθρα

Με δεύτερη πρότασή του ο κ. Ζαφείρης θέτει ζήτημα καθαρισμού των ρείθρων στην άκρη του οδοστρώματος τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και μέσα στους οικισμούς προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη δίοδο τα νερά της βροχής και να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα με τον καθαρισμό προτείνει και έλεγχο για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών όπως είναι οι τσιμεντένιες ράμπες που έχουν κατασκευαστεί παράνομα και σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν ως φράγμα με αποτέλεσμα τα νερά να «πηδούν» και να πέφτουν στο οδόστρωμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου