ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα με… σκουπίδια;

χριστούγεννα-με-σκουπίδια-828345

Χριστούγεννα με σκουπίδια στους δρόμους κάτω από τον γιορτινό διάκοσμο κινδυνεύει να κάνει ο Βόλος, αν δεν λυθεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη η Υπηρεσία Καθαριότητας αρχές Δεκεμβρίου. Τριάντα επτά οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρων προσωρινά διοριστέοι μέσω ΑΣΕΠ απολύονται με τη λήξη της οκτάμηνης παράτασης και ακόμη η διαδικασία πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι περιπέτειες για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ξεκίνησαν με την απόφαση του ΣτΕ για μη ανανέωση των συμβασιούχων. Ξεκίνησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους Δήμους που θα πληρώνονταν από τα δημοτικά ταμεία, όμως ακόμη και σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Προκειμένου να μην αποψιλωθούν οι Υπηρεσίες Καθαριότητας, βγήκαν προσωρινοί πίνακες διοριστέων για ένα οκτάμηνο.

Ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει για την Υπηρεσία Καθαριότητας 75 άτομα προσωπικό, ωστόσο εγκρίθηκαν προσωρινά διοριστέοι μόλις 37. Η οκτάμηνη περίοδος μέσα στην οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των μόνιμων διορισμών εκπνέει, οι 37 αναμένεται να απολυθούν και η Υπηρεσία Καθαριότητας αποδεκατίζεται από πληρώματα απορριμματοφόρων.

«Δεν φθάνει που επί οκτώ μήνες λειτουργούμε με 38 άτομα λιγότερα. Μας φεύγουν και οι 37 που είναι όλοι τους συνοδοί και οδηγοί απορριμματοφόρων. Οσες αλχημείες και αν κάνουμε δεν θα μπορούμε να βγάλουμε τις βάρδιες για την αποκομιδή ακόμη και μέσα στον Βόλο», χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος.

Η Υπηρεσία αυτή τη στιγμή έχει κάνει προσλήψεις οκταμηνιτών συμβασιούχων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, βάσει νόμου όμως απαγορεύεται η απασχόλησή τους στα απορριμματοφόρα.

«Δεν μιλάμε για άδειες ή ρεπό, ούτε να αρρωστήσει κάποιος δεν μπορεί από το εναπομείναν προσωπικό. Οι βάρδιες δεν θα βγουν. Θα μείνουν τομείς αποκομιδής απορριμμάτων ακάλυπτοι μέσα στις γιορτές», υπογραμμίζει ο κ. Πράττος ζητώντας από το ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία των μονίμων διορισμών ή τουλάχιστον να δοθεί παράταση στους προσωρινά διοριστέους.

«Εως τις 10 Δεκεμβρίου η Υπηρεσία Καθαριότητας θα έχει αποδεκατιστεί. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου