ΤΟΠΙΚΑ

Νεφροπαθής «όμηρος» στο σπίτι του στον Βόλο

νεφροπαθής-όμηρος-στο-σπίτι-του-στο-828561

«Ομηρος» μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, είναι Βολιώτης νεφροπαθής που πάσχει και από καρδιακή ανεπάρκεια και επιπλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί παρά μόνο με αμαξίδιο, από τη στιγμή που η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή του κοινόχρηστου ρεύματος στην οικοδομή λόγω οφειλών.

Προχθές το μεσημέρι, επιστρέφοντας από αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο, χρειάστηκε να περιμένει είκοσι λεπτά μπροστά από το «νεκρό» ασανσέρ, προκειμένου να έρθει συνεργείο της ΔΕΗ μετά από παρακλήσεις της οικογένειάς του για να επανασυνδέσουν προσωρινά το ρεύμα, να λειτουργήσει το ασανσέρ για να μπορέσει να ανεβεί έως τον πρώτο όροφο που είναι το διαμέρισμά του.

Όπως έγινε γνωστό, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή στο κοινόχρηστο ρεύμα με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν ούτε τα φώτα, ούτε το ασανσέρ, λόγω οφειλών. Δύο ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν συσσωρεύσει τεράστια χρέη προς τη διαχείριση της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και οι οφειλές προς τη ΔΕΗ. Παρόλο που ο νεφροπαθής και καρδιοπαθής του πρώτου ορόφου είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις όπως και άλλοι ένοικοι, «πληρώνει» την ασυνέπεια ή αδυναμία ορισμένων άλλων.

Η διαχείριση επιχείρησε να βρει λύση με τη ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει σε έναν διακανονισμό, φαίνεται όμως ότι δεν κατάφερε.

Η πολυκατοικία ζει χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα, το πρόβλημα όμως επικεντρώνεται στον ένοικο του πρώτου ορόφου που δεν μπορεί να μετακινηθεί από τις σκάλες, ούτε η οικογένειά του μπορεί να «ζεύεται» το αμαξίδιο για να τον ανεβοκατεβάζει. «Ο άνθρωπός μας χρειάζεται ανά δεύτερη ημέρα να βρίσκεται στο Νοσοκομείο. Τι θα κάνουμε; Πες πως κάτι γίνεται και χρειαστεί να βγει από το σπίτι. Πώς θα κινηθεί;», ανησυχεί η οικογένειά του που δεν ζει στο ίδιο διαμέρισμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου